Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені: «свята вода» загрожує здоров’ю людей

Охорона здоров`я 17210 переглядів

Опубліковано - 18.09.2013 23:59 | Всі новини | Версія для друку

Вчені: «свята вода» загрожує здоров’ю людей
Вчені: «свята вода» загрожує здоров’ю людей
Вчені з інституту гігієни та прикладної імунології Віденського медичного університету заявили, що свята вода смертельно небезпечна для здоров’я. У ході дослідження проб такої води, взятих зі святих джерел Австрії, виявилося, що у воді були частинки екскрементів.

Фахівці Віденського університету вивчили 21 зразок освяченої води з купелей 18 церков і каплиць у різні пори року. У результаті всього 14% зразків не містили фекалій. Саме тому вчені не рекомендують пити святу воду в Австрії.

Виявлені в ній, окрім фекалій, сільськогосподарські нітрати і бактерії можуть викликати у людини приступи діареї, повідомляє Reuters.

«Ми вважаємо своїм обов’язком розповісти людям про небезпеку вживання святої води», - попередив мікробіолог Олександр Кіршнер. Він нагадав, що цілюща дія приписувалося святих джерел з часів середньовіччя. Тоді якість води в місті було вкрай погане і люди часто страждали від діареї. «Але якщо вони знаходили в лісі джерело, яке не було забрудненим і пили з нього впродовж декількох днів, то симптоми захворювань зникали. Таким чином, вони виліковувались, вживаючи звичайну просту, а не святу воду», - пояснив він. Сьогодні, за словами вченого, ситуація змінилася.
У дослідженні австрійських вчених даються деякі способи вирішення цієї проблеми. Так, пропонується регулярно фільтрувати воду в церквах, замінювати її на нову.

Нагадаємо, що питна вода в Австрії вважається однією з найкращих у світі, а столиця Відень - перше місто в світі, в якому вода була поставлена ​​під охорону Конституції. Тому, якщо порівняти побутові і екологічні умови Австрії й України, - то питна вода останньої далека від еталону чистоти і можна уявити яка антисанітарія існує в культових закладах, про що ніколи питання на рівні СЕС і не піднімалося...
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.