Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ФК “Карпати” зробив червоно-чорний прапор офіційним символом

Спорт 20068 переглядів

Опубліковано - 9.10.2013 15:17 | Всі новини | Версія для друку

ФК “Карпати” зробив червоно-чорний прапор офіційним символом
ФК “Карпати” зробив червоно-чорний прапор офіційним символом
Футбольний клуб "Карпати" зробив червоно-чорний прапор частиною символіки команди.

Про це повідомляється на офіційному сайті львівського клубу.

Згідно з повідомленням, "окрім традиційних зелено-білих прапорів та державних синьо-жовтих в уболівальників львівської команди в особливій пошані червоно-чорні кольори, що символізують вшанування героїв, пам’ять про їхні звитяги, безмежну волю до боротьби та перемоги".

"Водночас, як засвідчили події минулого місяця, чи не будь-які прояви патріотизму на трибунах українських стадіонів опинились ледь не поза законом", - зазначають львів’яни.

Національна Федерація "називає "інцидентами" розгортання червоно-чорних прапорів, вигуки "Бандера, Шухевич – Герої України!", скандування "Свободу чесним!" тощо, вбачаючи у цьому імовірний предмет для подальших дисциплінарних санкцій".

"За таких обставин віднині червоно-чорний прапор набуває офіційного статусу у символіці ФК "Карпати", тож його поява на трибунах під час матчів "левів" буде вітатися ще палкіше", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба нагадує, що львів’яни вже використовували червоно-чорну символіку в минулому.

Вже з наступного чемпіонату червоно-чорна смугаста форма нарівні із зелено-білою знову буде використовуватися в офіційних поєдинках гравцями "Карпат", - обіцяють у клубі.

Як відомо, дисциплінарний комітет ФІФА своїм рішенням заборонив грати на стадіоні "Арена-Львів" з 27 вересня і до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

Таке рішення було прийнято на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино у Львові і доповідей спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви місцевих уболівальників.

Згідно з опублікованими FARE фотографіями, антирасисти зафіксували на стадіоні прапор дивізії СС "Галичина" та неонацистський банер.

Громадська організація "Молодіжний націоналістичний конгрес" звернулася з петицією до FARE та ФІФА з проханням виключити символіку ОУН -УПА, банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича та геральдичний знак "Галицький лев" з переліку дискримінаційних символів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Спорт»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.