Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки «покращення». Середній українець мало не найбідніший в світі

Добробут 8102 перегляди

Опубліковано - 10.10.2013 13:49 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки «покращення». Середній українець мало не найбідніший в світі
Хроніки «покращення». Середній українець мало не найбідніший в світі
Україна, поряд із Білоруссю і Молдовою, опинилася серед країн СНД та Європи з найменшим середнім річним доходом громадян.

Про це йдеться у звіті швейцарського банку Credit Suisse Global Wealth Report 2013.

У звіті Global Wealth Report 2013, який підготувала фінустанова, зазначається, що середній річний дохід громадянина України становить менше 5 тис. доларів, що у десять разів менше, ніж у середньому у світі. У цю ж найнижчу на шкалі категорію, потрапили також більше половини країн Африки, Індія, Болівія тощо.

Відзначимо, що росіяни, як і мешканці більшості країн СНД, багатші за українців на порядок - вони належать до числа країн із середнім статком 5-25 тис. доларів. Найбагатшим у СНД, за даними банку, виявився Туркменістан (в середньому від 25 тис. дол. до 100 тис. дол. на одного дорослого жителя). До цієї ж категорії належить Польща.

А найбагатшими виявилися швейцарці, кожен з яких володіє в середньому 513 тис. доларів. За Швейцарією йдуть Австралія (403 тис. доларів), Норвегія (380 тис. доларів) і Люксембург (315 тис. доларів). У десятку найбагатших також увійшли жителі США, Швеції, Франції, Сінгапуру, Бельгії і Данії.

"Середнє багатство досягло нового рекордного значення в 51,6 тис. доларів на одного дорослого жителя, але нерівність залишається значною: 10% світового населення володіє 86% світового багатства", - кажуть у Credit Suisse.

Як повідомлялося раніше, у вересні 2012 р. Президент України Віктор Янукович заявив, що близько 3,6 млн громадян України живуть за межею бідності.

Світовий банк схвалив мету подолати бідність у всьому світі до 2030 р. Межею бідності, йдеться в пропозиції політичного комітету Світового банку, є виживання менш ніж на 1,25 долара на день, і цьому повинен настати кінець до 2030 року.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.