Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лутковська офіційно підтвердила факти знущань над психічно хворими

Скандал 7258 переглядів

Опубліковано - 14.10.2013 14:52 | Всі новини | Версія для друку

Лутковська офіційно підтвердила факти знущань над психічно хворими
Лутковська офіційно підтвердила факти знущань над психічно хворими
В Україні виявлено порушення прав людей з психічними розладами, які перебувають у закладах системи охорони здоров´я, соціального захисту населення та пенітенціарної служби.

Як повідомила прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, про це йдеться у поданні омбудсмена Валерії Лутковської до прем´єра Миколи Азарова.

Порушення прав людей з психічними розладами виявлені під час парламентського контролю.

Встановлено, що в деяких установах до психічно хворих людей застосовуються засоби примусової ізоляції та фізичного обмеження, порядок застосування яких не регламентований жодним нормативно-правовим актом.

Відповідно до принципів ООН, «фізичні обмеження або примусова ізоляція повинні застосовуватися виключно відповідно до офіційно схвалених процедур».

«Законом України «Про психіатричну допомогу» у статті 8 закріплена норма про застосування заходів фізичного обмеження та (або) ізоляції особи, яка страждає на психічних розлад.

Разом з тим статтею встановлено, що «заходи фізичного обмеження та (або) ізоляції застосовуються відповідно до правил, встановлених Міністерством охорони здоров´я України». Однак до сьогоднішнього дня такі правила не прийняті», - йдеться в повідомленні омбудсмена.

Лутковська вважає, що відсутність нормативного регламентування у зазначеній сфері створює підстави для порушень прав і свобод людини, яке можна кваліфікувати як катування та інші жорстокі поводження та покарання, що є нелюдськими або принижують гідність.

У зв´язку з цим Лутковська запропонувала Азарову доручити Міністерству охорони здоров´я, Міністерству соціальної політики, Міністерству юстиції вжити невідкладних заходів для приведення нормативної бази у відповідність до вимог Закону України «Про психіатричну допомогу» та міжнародних стандартів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.