Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До кінця грудня можуть подорожчати кондитерські вироби

Добробут 9675 переглядів

Опубліковано - 7.11.2013 11:47 | Всі новини | Версія для друку

До кінця грудня можуть подорожчати кондитерські вироби
До кінця грудня можуть подорожчати кондитерські вироби
Українські кондитери погрожують підняти ціни на солодощі під новорічні свята - в середньому на 3-7%.

Перша причина - спекулятивна, пов’язана з традиційним зростанням попиту на солодощі з наближенням свят.

«На грудень припадає пік продажів кондитерської продукції. Ось виробники і намагаються заробити, підвищуючи ціни», - пояснив представник одного з підприємств. Друга причина подорожчання - зростання цін на цукор: за минулий місяць його ціна вже піднялася на 11-15% (до 6,1-6,3 грн/кг), і до кінця листопада експерти прогнозують подальше підвищення, пишуть «Вести».

«Цього місяця я із запасом заклав у ціну продукції цукор по 7,5 грн/кг. І це при тому, що ще в жовтні ми купували його по 5,5-5,6 грн/кг», - розповів власник ще одного підприємства.

У першу чергу зростання ціни на цукор позначиться на виробництві карамелі, зефіру і мармеладу, в яких на частку цієї сировини припадає 70% витрат. Потім - на борошняне (тістечка, печива, торти), де частка цукру - лише 30% від ціни. Через тимчасове подорожчання цукру кондитери можуть тимчасово переорієнтувати свої виробництва на борошняні солодощі.

«Витрати наших виробників постійно збільшуються. Тому вони скоріше знизять обсяги виробництва і скоротять персонал, ніж почнуть працювати собі у збиток», - вважає президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк.

Водночас виробники допускають зниження розцінок на свою продукцію, пов’язуючи їх із можливим підписанням Україною асоціації з Євросоюзом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.