Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Винахідник з Івано-Франківська замінив газ сонячною енергією

Технології Регіон: Івано-Франківська область 25517 переглядів

Опубліковано - 3.06.2014 05:12 | Всі новини | Версія для друку

Винахідник з Івано-Франківська замінив газ сонячною енергією
Винахідник з Івано-Франківська замінив газ сонячною енергією
Винахідник з Івано-Франківська Володимир Іванов знає, як замінити дорогий газ на безкоштовне сонце. Чоловік змайстрував та встановив на даху своєї домівки теплову станцію.

Пристрій працює як соняшник: повертає свою голівку за сонцем, упродовж дня ловить сонячне проміння і перетворює його енергію на тепло.

Про це йдеться у програмі спецпроекту «Особливий погляд» (щосуботи, о 22:05) телеканалу ZIK.

Завдяки тепловій станції на даху Володимир Іванов уже 6 років не користується газом. Теплом, яке отримує від сонця, чоловік обігріває помешкання і гріє воду.

«У своїй квартирі я встановив датчик температури. Наприклад, налаштував 21 градус тепла. Якщо температура повітря падає до двадцяти градусів, тоді система автоматично включається і починає опалювати кімнату», – пояснив Володимир Іванов, винахідник з Івано-Франківська.

До пана Іванова часто звертаються сусіди, щоб і їм встановив диво-пристій, але міська влада Івано-Франківська поки що не дозволяє людям від’єднуватися від центрального опалення. Винахіднику, як виняток із правил, дали згоду на користування тепловою станцією у рамках експерименту. Чоловік не розуміє, чому чиновники не підтримують очевидної альтернативи дорогому газу.

«Завдяки сонцю щомісяця можна чимало заощадити, це очевидна альтернатива дорогому газу. У березні я заплатив 173 гривні за комунальні послуги, – туди входить опалення, гаряча вода і електроенергія. Від економії я відчуваю задоволення, мені немає значення - платити за російський, узбецький чи туркменський газ. Я відчуваю свободу від газової залежності. Мене не хвилює, що ціна на газ подорожчає, хоча серце болить за всіх», – розповів Володимир Іванов.

Зважаючи на складну ситуацію в Україні, експерти переконують, – необхідно підтримувати винахідників, які працюють у напрямку створення альтернативи газу. Отримувати тепло з безкоштовних джерел енергії досить перспективно.

«Розвивати екологічно чисті, «зелені» джерела енергії – вигідно. Звичайно, такі пристрої потребують грошових вкладень на обладнання, його обслуговування. Але ресурс, який переробляють, в буквальному розумінні, знаходиться в небі над головою – сонце, вітер, або під ногами – біомаса, біогаз, відходи», – стверджує Юрій Корольчук, експерт з енергетичних питань.



Від «Аратти». Якщо створена Володимиром Івановим сонячна термоустановка з такими розмірами справді здатна ефективно обігрівати квартиру в зимовий період, то з таким винаходом Україна за рік-два повністю подолає газову залежність.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.