Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко провів зустріч із фракціями БЮТ і НУ

Подія дня 8017 переглядів

Опубліковано - 12.03.2007 20:32 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко провів зустріч із фракціями БЮТ і НУ
Президент Ющенко провів зустріч із фракціями БЮТ і НУ
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із членами парламентських фракцій “Наша Україна” та Блоку Юлії Тимошенко.

За результатами зустрічі було підписано спільну заяву двох фракцій, повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави закликав парламентських опозиціонерів винести уроки з попередніх подій і об’єднатися довкола національних пріоритетів.

Президент також констатував, що нині у стінах Верховної Ради між опозицією і владою не налагоджено конструктивного діалогу. При цьому опозиція, за його словами, «має бути невід’ємною частиною у прийнятті державних рішень». В. Ющенко закликав парламентаріїв сформувати консолідовані цілі, які можуть утвердити демократичні здобутки та забезпечити соціально-економічний розвиток країни.

Одним із пунктів декларації двох фракцій має стати необхідність формування Конституційної комісії за участю представників різноманітних політичних сил та інституцій, а також громадськості й експертів. «Нам потрібно робити цей проект відкритим, публічним, з дискусіями. Якщо потрібен референдум – давайте робити референдум», – сказав В. Ющенко.

Президент констатував, що конституційна реформа спричинила дисбаланс між владними інститутами, що, у свою чергу, призвело до «узурпації влади» з боку уряду і парламентської більшості.

Він також наголосив, що адаптація конституційних змін проводиться «з грубим порушенням норм і законів». Корупція і надмірна політизація процесів у країні загрожують, за словами В. Ющенка, національній безпеці. Це підтверджує і той факт, що «криміналітет повертається в Україну». «Це принизливо для кожного громадянина і, особливо, для людей, які представляють громадян у парламенті України», – звернувся Президент до народних депутатів.

Глава держави закликав парламентаріїв підтримати спільну заяву і не піддатися на можливі підкупи. «Я хочу, щоб ви поклали почуття своєї відповідальності на терези совісті», – сказав В. Ющенко.

Водночас Президент висловив переконання, що у Верховній Раді «не знайдеться 300 людей, які можуть зрадити Україну».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.