Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Бойко б продав ГТС України, з аукціону. Якби не політизували

Газоват 8867 переглядів

Опубліковано - 13.03.2007 18:58 | Всі новини | Версія для друку

Бойко б продав ГТС України, з аукціону. Якби не політизували
Бойко б продав ГТС України, з аукціону. Якби не політизували
Міністр палива та енергетики Юрій Бойко вважає, що якби не внутрішні політичні перешкоди, то газотранспортну систему України “варто було б не передавати, а продавати на аукціоні за умови, щоб гроші були скеровані у розвиток газотранспортної системи”.

Таку думку він висловив в інтерв’ю журналу «Главред».

«Існує міжнародний досвід, і варто брати його до уваги. 49% нафтової труби через Словаччину, від якої живиться уся Німеччина, сьогодні належить російській нафтовій компанії ЮКОС. Словаки влаштували конкурс за принципом – хто більше заплатить. Потім взяли ці гроші й інвестували у свій трубопровід і таким чином збільшили у півтора разу його потужність і забезпечили себе роботою. Або як зробив BASF Wintershall: створив СП з «Газпромом» в обмін на 25% Південно-Російського газового родовища. ENI створила з «Газпромом» підприємство 50% на 50%: підписали договір про здорову конкуренцію і зараз нікого не пускають на ринок Італії. Я не чув, щоб в Італії хтось обурювався з цього приводу. Так само як OMV і «Газпром» постачають газ до Австрії. І ніхто не каже, що це погано», - сказав Бойко.

Він також зазначив, що питання ГТС в Україні надто політизоване. «Але слід розуміти, що «Газпром» – це 49% приватних акціонерів, які спільно з російською державою володіють магістральною трубою у РФ. Серед цих акціонерів є німецька компанія Ruhrgaz – 10%, є американці, кого там тільки немає. І ніхто в Росії з цього приводу не робить трагедії», - сказав Бойко.

«А те, що відбувається у нас, – це істерика і галас. В умовах цієї істерії робити якісь розумні кроки просто немає сенсу», - додав міністр.

Відповідаючи на питання, чому в Україні опозиційні політики виступають проти співпраці з «Газпромом», Бойко зазначив: «Вони погано знаються на енергетиці, хоча й вважають себе фахівцями. Якими вони є фахівцями, ми вже бачили. В Україні професійні питання перенесені на публічну площину, тому широко застосовується принцип «сам дурний».

Від “Аратти”: те, що нинішні очільники держави хотіли б продати ГТС України - ніхто не має сумніву. І за для цього чого тільки не навидумують.

От і зараз. Нібито усе привабливо сказав Бойко, майже проффесіонально. Тільки одне забувся - не можна порівнювати ГТС Словаччини й України. Не тільки за довжиною магістральних трубопроводів.

ГТС України - унікальна. Рівній їй, за транспортними можливотями не знайти ніде у світі. Чого тільки варті піземні газосховища, обладнані у природних порожнинах, де колись були газоносні родовища.

Хіба що проффесор Бойко знає, не тільки, як засвоїти громадські кошти, а й як побудувати ще кращу й потужнішу систему?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.