Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У СБУ підозрюють посадовців Дніпропетровської ОДА в участі в ОЗУ

Кримінал Регіон: Дніпропетровська область 8556 переглядів

Опубліковано - 23.03.2015 14:24 | Всі новини | Версія для друку

У СБУ підозрюють посадовців Дніпропетровської ОДА в участі в ОЗУ
У СБУ підозрюють посадовців Дніпропетровської ОДА в участі в ОЗУ
Заступники Дніпропетровської обладміністрації Геннадій Корбан і Святослав Олійник, а також нардеп Андрій Денисенко проходять у справі про вбивство співробітника СБУ у Волновасі.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу в понеділок.

Він підтвердив, що співробітника СБУ Дмитра Манзіка вбили пострілом у голову під час затримання вантажівок із контрабандою у Волновасі. Ім’я підозрюваного, який безпосередньо натиснув на спусковий гачок, - Денис Гордєєв.

Трьох підозрюваних у співучасті в убивстві затримали відразу після цього, і зараз вони перебувають під вартою у Волновасі. Одного з них поранили під час затримання.

У суботу-неділю затримали ще 6 людей. За словами Наливайченка, затриманих також підозрюють у викраденні людей і застосуванні тортур. За рішенням генерального прокурора Віктора Шокіна, всі інциденти, пов’язані з цим угрупованням, у тому числі вбивство співробітника СБУ, об’єднали в одне кримінальне провадження.

"Ми розуміємо, що і злочинне угруповання, яке діяло в Донецькій і Дніпропетровській областях, і бандити, які застосовували зброю проти правоохоронців, і бандити, які викрадали людей - це одне організоване злочинне угруповання, одна банда, яка отримує підтримку - а ми обґрунтовано підозрюємо, що і фінансування - високих посадових осіб Дніпропетровської обласної держадміністрації. Двоє з них нами допитані", - сказав Наливайченко.

Потім на пряме запитання він підтвердив, що йдеться про Корбана й Олійника. Також він додав, що перевіряють причетність до ОЗУ нардепа Денисенка, який заступився за затриманих. Наливайченко також додав, що розслідуванню СБУ в Дніпропетровську перешкоджає охоронна фірма "Січ".

Як повідомлялося раніше, 21 березня під час виконання службового завдання у Волновасі застрелили офіцера СБУ. Його вбили, коли він намагався затримати три фури з контрабандою, котру хотіли переправити на територію так званої ДНР.

У зв’язку з убивством міліції видали орієнтування на жителя Дніпропетровська Дениса Гордєєва, 1979 року народження. За неофіційною інформацією, Гордєєв - боєць батальйону "Дніпро-1" з позивним "Адвокат" і представник дніпропетровського "Правого сектору".

22 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що підозрюваний разом зі спільниками перевозив товар, прикриваючись посвідченнями "Правого сектору" й однієї з дніпропетровських охоронних фірм.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.