Аратта - На головну

1 травня 2025, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як з’ясували науковці, сало виявилося кориснішим за оливкову олію

Охорона здоров`я 27855 переглядів

Опубліковано - 11.11.2015 03:51 | Всі новини | Версія для друку

Смажити на салі краще для здоров’я ніж на рослинній олії
Смажити на салі краще для здоров’я ніж на рослинній олії
Фахівці довгий час рекомендували вживати в їжу рослинні олії. Однак з’ясувалося, що при нагріванні вони виділяють велику кількість токсичних хімічних сполук. Ці альдегіди можуть викликати рак, хвороби серця і навіть недоумство.

Нове дослідження продемонструвало: корисніше за все готувати їжу на свинячому салі, вершковому маслі або кокосовій олії. До такого висновку дійшли вчені з Університету Де Монфорт після 20 років спостережень, повідомляє The Daily Mail.

Дослідники виявили: риба, що приготовлена на кукурудзяній або соняшниковій олії, містить в 200 разів більше токсичних альдегідів, ніж рекомендується за міжнародними стандартам безпеки. Між іншим, раніше експерти рекомендували віддавати перевагу саме поліненасиченим жирам.

Справа у тому, що при нагріванні всі олії вступають в однакові хімічні реакції. Але поліненасичені жири, що містяться, наприклад, в оливковій олії, виділяють набагато більше токсичних сполук, ніж мононенасичені жири. Насичені жири виявилися найбезпечнішими. Токсичні побічні продукти призводять до таких проблем, як рак, вади розвитку при вагітності, запалення, хвороби серця, виразки шлунка та гіпертонії.

Продукти окислення ліпідів здатні накопичуватися в організмі і чинити негативний вплив на здоров’я через певний час. У першу чергу, вчені рекомендують відмовитися від смаженої їжі. Так, як більшості людей це не під силу, слід вибирати для приготування їжі правильне масло. Наприклад, кокосове. Воно містить до 90% насичених жирів, які безпечні для здоров’я.

Або наше добре відоме сало :)
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2025.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.