Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інфантильність і рак виявилися пов’язаними одне з одним

Охорона здоров`я 18319 переглядів

Опубліковано - 18.05.2016 05:11 | Всі новини | Версія для друку

Інфантильність і рак виявилися пов’язаними одне з одним
Інфантильність і рак виявилися пов’язаними одне з одним
В Оренбурзькому держуніверситеті розповіли про підсумки великого психологічного дослідження серед онкохворих. Вченим вдалося виявити зв’язок між захворюванням і рисами характеру.

Російські науковці досліджували психологічні риси хворих на рак на прикладі 60 осіб (30 хворих і 30 здорових у віці від 30 до 50 років). Як виявилося, існує зв’язок між захворюванням і рисами характеру, пише "РИА 56".Зокрема, зазначається, що онкохворі люди найчастіше інфантильні за своїм характером.

Дослідники застосували методику опитування, яка була створена фахівцями з США. За даними цього опитування, спілкування людей між собою передбачає позиціонування кожного одного зі станів «Батько», «Дорослий», а також «Дитина», які є трьома складовими особистості кожної людини.

«Ми можемо припустити, що отримані нами дані говорять про переважаючу перевагу онкологічними хворими его-позиції «Дитини», яка характеризується зниженою критичністю, униканням відповідальності і нездатністю протистояти труднощам. На відміну від онкологічних хворих, учасникам опитування без злоякісних пухлин куди більш властиво займати «позицію дорослого», - говорять вчені.

Аналіз літературних джерел показує, що існують підтверджені дослідження про психологічні схильності до соматичних захворювань, про інфантильні особистості і регресивні методи виникнення різноманітних захворювань, у тому числі й онкологічних, - підкреслюється в дослідженні оренбурзьких вчених.

У свою чергу, інфантилізм визначається як незрілість людини, тобто її поведінка не відповідає віковим вимогам. Яскравий приклад - людина з інфантильністю не може прийняти самостійні рішення.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.