Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Суд у Гаазі перегляне справу про спробу придушення Майдану

Правосуддя 11052 перегляди

Опубліковано - 16.11.2016 15:29 | Всі новини | Версія для друку

Суд у Гаазі перегляне справу про спробу придушення Майдану
Суд у Гаазі перегляне справу про спробу придушення Майдану
До справи про спробу придушення Майдану, що розглядалась у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі, буде долучено документи, передані родинами Небесної сотні.

Про це розповів адвокат родин Небесної сотні Маркіян Галабала в ефірі Громадського.

За його словами, у звіті суду ці документи не були враховані, але вже прийнято рішення про їх залучення. На прокурора вплинуло те, що у поданні родин доводився факт організованого насильницького характеру дій влади по відношенню до протестувальників Майдану.

"Ми намагалися у цьому поданні довести, що акції влади проти учасників Євромайдану мали зовсім не спонтанний, а організований характер. Був штаб, який координував дії всіх силовиків, внутрішніх військ, "Беркуту", — повідомляє адвокат.

На переконання Галабали, трагедії, які відбулися з початку 2014 року, були не просто реакцією представників влади на протестувальників.

"Це був цілеспрямований акт агресії проти українського народу з метою придушення протестів, бо вони могли вилитися у розкриття корупційних злочинів влади, що і сталося", — підкреслив він.

Як повідомляє адвокат, родини загиблих на Майдані надали офісу прокурора докази системності і спланованості цих дій, що дало можливість відобразити у звіті проміжний, позитивний для України результат.

"Ми продовжуємо боротися. Наші документи будуть вивчені ще раз, і дасть бог, офіс прокурора знайде підстави для допровадження цих справ", — зазначив Галабала.

Відповідно до звіту прокурора від 12 листопада 2015 року МКС не знайшов ознак системності або масштабності нападів на громадян.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі прирівняв ситуацію на території Криму й Севастополя до міжнародного збройного конфлікту між Україною та Росією.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.