Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Харкові сталося отруєння школярів

Надзвичайна подія Регіон: Харківська область 6690 переглядів

Опубліковано - 22.05.2018 14:58 | Всі новини | Версія для друку

У Харкові сталося отруєння школярів
У Харкові сталося отруєння школярів
У школі №3 в Харкові 30 дітей звернулися по медичну допомогу зі скаргами на слабкість та утруднене дихання, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

"На даний момент за медичною допомогою звернулися 30 дітей, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1. Стан госпіталізованих - середньої тяжкості. Серед симптомів – слабкість та утруднене дихання, а також бліда шкіра. Причини нездужання зараз з’ясовують. Діти забезпечені всіма необхідними медикаментами", - повідомила в.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан.

За її інформацією, на даний момент у школі чергують 4 машини екстреної допомоги, також на місце прибули медпрацівники міської поліклініки №12, які проводять профілактичний огляд учнів.

За даними "Громадського Харків", у школі розпилили перцевий спрей.

Як повідомлялося раніше, це вже не перший випадок отруєння дітей у школах упродовж останнього часу. Так, 21 травня у Миколаєві евакуювали 400 дітей із школи №6 через різкий запах. Учні масово поскаржилися на погане самопочуття. На лікуванні в Миколаївській міській дитячій лікарні з діагнозом гостре отруєння невідомою речовиною середньої тяжкості опинилися 36 учнів загальноосвітнього закладу, з них двоє у реанімації.

8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах стався випадок отруєння: загалом було госпіталізовано 58 людей (54 дитини і 4 дорослих). Усього на заході перебувало 424 учні та 26 учителів. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. У відділення інтенсивної терапії потрапило 11 дітей, через день їх перевели у звичайні палати. Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає. Наразі причин отруєння школярів на лінійці не встановлено, чекають результатів аналізів з Києва.

Вранці 8 травня на шкільній лінійці у новомосковській ЗОШ №6 на Дніпропетровщині, приуроченій до Дня пам’яті і примирення, одразу стало зле майже двом десяткам учнів. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.