Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дії Росії в Азовському морі – це спроба дестабілізувати Україну

Світ навколо нас 5151 перегляд

Опубліковано - 15.08.2018 09:45 | Всі новини | Версія для друку

Дії Росії в Азовському морі – це спроба дестабілізувати Україну
Дії Росії в Азовському морі – це спроба дестабілізувати Україну
Дії Росії в Азовському морі є спробою дестабілізувати Україну.

Про це у Державному департаменті США заявили у відповідь на запитання Української служби "Голосу Америки".

"Ми вважаємо перепони міжнародному транспортному судноплавству в Азовському морі з боку Росії черговим прикладом спроб Росії дестабілізувати Україну. США продовжують підтримувати суверенітет України та її територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах. Ми також закликаємо Росію припинити створювати перепони міжнародному транспортному судноплавству в Азовському морі", - повідомили Українській службі "Голосу Америки" у Державному департаменті США.

Протягом останніх місяців Росія затримала численні судна, які прямували до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо введення санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

Раніше експерти у Вашингтоні застерігали, що Росія наблизилась до анексії Азовського моря і Київ майже не має інструментів, щоб цьому перешкодити.

Зокрема Ґлен Говард, президент "Фундації Джеймстаун" закликав Україну негайно вдатись до хоча б символічних дій в Азовському морі. Інакше, на його думку, Україна ризикує просто "здати" Азовське море.

"Вони втратили Крим, втратили Керченську протоку, і тепер вони втрачають Азовське море. Далі вони втратять Маріуполь, далі – Бердянськ. І тоді Росія сформує шлях по суходолу до Криму", - заявив Говард.

Натомість директор Центру Байден, колишній високопосадовець Міноборони США Майкл Карпентер закликав Україну приділити Азовському морю більше уваги.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.