Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Охоронців мерії Харкова можуть озброїти

Регіональні новини Регіон: Харківська область 9332 перегляди

Опубліковано - 20.08.2018 22:45 | Всі новини | Версія для друку

Охоронців мерії Харкова можуть озброїти
Охоронців мерії Харкова можуть озброїти
Правила охорони будівлі Харківської міськради після нападу озброєного чоловіка вночі 20 серпня, коли було вбито поліцейського і поранено охоронця, можливо, буде змінено.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Департаменту у справах інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Правила охорони, можливо, буде змінено. Річ у тім, що охоронці, які знаходилися всередині будівлі, не могли протистояти стрільцю, оскільки у них не було зброї. Вони просто не мають права її носити. Після того, як один з охоронців відкрив вхідні двері і був тяжко поранений невідомим, решта двоє залишили будівлю через чорний хід", - відзначив Сидоренко.

За його словами, нові правила будуть продумані з урахуванням події.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 20 серпня під час стрілянини в будівлі Харківської міськради важко поранено 48-річного охоронця і смертельно поранено 29-річного поліцейського, у якого залишилися дружина і дочка. Дві кулі потрапили поліцейському в незахищене місце, де бронежилет закріплюється з двох сторін.

Зловмисник вбитий поліцейськими. Його особа встановлюється: він раніше не судимий.

Поранений охоронець знаходиться в реанімації міської лікарні швидкої допомоги: йому всю ніч робили операцію.

Встановлено, що зловмисник також стріляв по автомобілю Skoda, який зупинився на червоний сигнал світлофора навпроти входу до міськради, і вимагав, щоб автомобіль поїхав. Проте водій чекав зеленого сигналу, і тоді зловмисник почав стріляти, пошкодивши колесо. У цей момент в автомобілі знаходилися двоє дорослих чоловіків і дитина. Саме вони викликали поліцію на місце злочину.

Відкрито кримінальні провадження за статтею 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу або члена громадського формування з охорони громадського порядку або військовослужбовця), за ч.2 ст.15, п.2 ч.2 ст.115 - посягання на вбивство співробітників охорони, і ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 - посягання на умисне вбивство водія і пасажирів автомобіля Skoda. Максимальне покарання - довічний термін.

Призначено більш як 30 експертиз. Встановлено, що вміст алкоголю в крові зловмисника становив 2,4 проміле.

Сім’ї загиблого поліцейського, повідомив народний депутат Антон Геращенко, буде виплачено у вигляді компенсації втрати 1,3 млн грн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.