Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Укроборонпром»: інформація про завищення цін на прилади для «Ан-26» є некоректною

Скандал 4712 переглядів

Опубліковано - 5.03.2019 15:31 | Всі новини | Версія для друку

Ан-26
Ан-26
Оприлюднена розслідувачами інформація про завищення цін на прилади для «Ан-26» є некоректною, заявили в «Укроборонпромі».

У державному концерні зазначили, що в договорі з Казахстаном було передбачене встановлення на два літаки комплектів висотомірів по три прилади в кожному. Згідно з умовами договору зазначені прилади мали були замінені на нові, виготовлені не пізніше 2015 року.

В «Укроборонпромі» зазначили, що українські авіаційні підприємства, до яких зверталися представники концерну, повідомили про відсутність цих висотомірів. Єдиною компанією, яка погодилася доставити ці вироби, було ТОВ «АН-Сервіс». Згідно з повідомленням, їх перевірили фахівці ДП «410 завод ЦА» і представники замовника.

«Окремо зазначимо, що інших фактів імпорту в Україну таких приладів (випуску після 2014 року) офіційно не зафіксовано. Наголошуємо, що не коментуємо питання доставки висотомірів в Україну, оскільки підприємства концерну не надавали послуги з логістики», – заявили в «Укроборнпромі».

Концерн додав, що «категорично некоректним є твердження журналістів щодо вартості товарів без повного розуміння ними всіх нюансів формування митної вартості».

«Про оптимальну ціну закупки свідчить те, що країна-замовник придбала ці прилади саме в української сторони, а не безпосередньо у виробника – РФ, яка є її партнером у Митному союзі і могла запропонувати власну ціну», – розповіли в «Укроборонпромі».

Згідно з повідомленням, виконання цього договору забезпечило роботою кілька тисяч працівників авіабудівної галузі України, а його загальна вартість становила близько 6 мільйонів доларів.

Увечері 4 березня журналісти «Бігус.інфо» оприлюднили нову частину свого розслідування про розкрадання в оборонній сфері. За їхніми даними, у 2016-2017 роках «Укроборонпром» контрабандою отримав російські деталі для ремонту казахських літаків «Ан-26», заплативши у сім разів більше від реальної ціни.

Як йдеться в розслідуванні, товар особисто замовляв голова «Укроборонпрому» Павло Букін у сина звільненого 4 березня першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Прибуток від угоди досяг 300 тисяч доларів.

Автори розслідування стверджують, що Олег Гладковський отримав «відкат» у розмірі 30 тисяч доларів, тоді як 10 тисяч доларів запропонували Букіну, який у той час був головою «Укрспецекспорту» і займався закупівлею деталей до літаків.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.