Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Правоохоронці затримали заступника міністра: у чому його підозрюють?

Скандал 6144 перегляди

Опубліковано - 15.08.2019 13:29 | Всі новини | Версія для друку

Правоохоронці затримали заступника міністра: у чому його підозрюють?
Правоохоронці затримали заступника міністра: у чому його підозрюють?
Правоохоронці затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака. Чиновник, начебто вимагав хабар, але підозрюють його у шахрайстві.

Відповідно до повідомлення СБУ у Facebook, працівники спецслужби спільно з детективами НАБУ та управління спецрозлідувань Генпрокуратури затримали пана Гримчака та його помічника, які вимагали 1,1 мільйона доларів хабаря від підприємця "за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави".

"Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тисяч доларів вони були затримані "на гарячому", - йдеться у повідомленні СБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко у Facebook уточнив, що Гримчак та "його помічники вимагали кошти за вплив на рішення судів та чиновників Мінкультури для прийняття замовлених рішень".

Водночас він опублікував фото з холу одного з супермаркетів, на якому видно групу слідчих та детектива НАБУ, поруч з якими й стоїть сам Юрій Гримчак.

За повідомленням СБУ, Гримчака підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 Кримінального кодексу (шахрайство в особливо великих розмірах або організованою групою).

Дружина затриманого заступника міністра Юлія Гримчак написала у Facebook, що після затримання Юрія Гримчака слідчі провели обшук у них вдома.

Пані Гримчак опублікувала декілька сторінок судової ухвали на проведення обшуку. З документу випливає, що правоохоронці розслідують справу щодо будівництва у Печерському районі Києва комплексу громадського призначення та кафе.

Реакція Мінкульту

Міністерство культури, на яке відповідно до заяви Юрія Луценка, обіцяв вплинути Гримчак, спростувало причетність до погодження будь-яких будівництв.

Відомство заявило, що з 1 січня 2019 року "не має жодних правових підстав погодження будь-якого нового будівництва на території історично населених місць, у тому числі м. Києва".

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій заявило у Twitter, що затримання Юрія Гримчака "не стосується діяльності Міністерства і не пов’язане з виконанням ним посадових обов’язків як заступника міністра".

Крім того, помічник Гримчака, якого також затримали не працює в міністерстві, оскільки посади "помічник заступника міністра" там не існує.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.