Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Скандали і виключення нардепів з монобільшості

Скандал 8623 перегляди

Опубліковано - 15.11.2019 12:51 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп Антон Поляков
Нардеп Антон Поляков
Народний депутат Антон Поляков, якого виключили з фракції «Слуга народу» 14 листопада, пов’язав це рішення зі свою критикою генерального прокурора Руслана Рябошапки та збором підписів за висловлення йому недовіри.

Про це він розповів у коментарі кореспондентці Радіо Свобода.

Напередодні Поляков оприлюднив у своєму Телеграм-каналі скріншот листування, в якому нібито викладені причини його виключення. Невідомий автор повідомлення стверджував, що Поляков пропускає засідання без попередження, голосує врозріз із рішеннями фракції та «підводить у критичні моменти».

В коментарі Поляков заперечив ці звинувачення, заявивши, що не прогулював, а окремі законопроєкти не підтримував через свої принципи.​

«У мене прогулів взагалі немає, окрім сьогоднішнього, зараз буде зарахований прогул, тому що я після фракції спілкувався з усіма журналістами. Голосування проти? Ну хлопці, є якісь поодинокі законопроєкти, щодо яких у мене принципова позиція, тому що я був обраний людьми. Так, є позиція та загальна лінія партії, але лінія президента, яка трошки, давайте прямо говорити, відрізняється в деяких питаннях від позиції фракції. Правильно? Правильно. Я маю висловлювати волю виборців. І якщо в якихось законопроєктах проголосував проти чи утримався – це поодинокі випадки, і насправді є депутати, які більше за мене порушували цю партійну дисципліну», – заявив він.​

За даними сайту Ради, з 29 серпня по 15 листопада 2019 року Поляков не був зареєстрований на двох засіданнях.

На питання, чому ж тоді, на його думку, фракція його виключила, він продемонстрував футболку з написом «#Знімишапку» та фото генерального прокурора Руслана Рябошапки.

«Я підписи ходжу збираю на висловлення недовіри нашому генеральному прокурору, тому що він одночасно якісь справи забуває, якісь справи не підписує, а про якісь згадує і незаконно повторне затримання. Перший момент: є подання на зняття недоторканності з народного депутата (позафракційного, Бориса – ред.) Приходька. Це вже розслідувана справа, вона перебуває в одному з київських судів... Подання є, Приходько став влітку депутатом, тому суд зупинився. Рябошапка мені на фракції публічно плюс офіційно відповів, що є ця справа, подання є, але вони розглядають варіанти підписання. Напевно, чорнила чи ручку обирають», – іронізує народний депутат.

Він також зазначив, що на засіданні, де його виключили, було менше половини членів фракції.

«Я кажу: хлопці, давайте зберемося повним кладом, 254 людини, у присутності президента, Богдана, всіх інших, порушимо питання, перед тим мене виключимо з партії, приймемо всі докази, обговоримо, а потім вже будемо влаштовувати це, голосувати. Після промови Арахамії, що я такий-сякий, мене треба виключити, навіьт не заслухавши мене, вже почалися крики «так, голосуємо» від списочників. Я кажу: хлопці, то навіщо ви мене покликали?» – розповів Поляков.

Генеральна прокуратура і Руслан Рябошапка наразі публічно не коментували заяв народного депутата.

15 листопада фракція Верховної Ради «Слуга народу» виключила зі свого складу народних депутатів Анну Скороход і Антона Полякова. Народний депутат від «Слуги народу» Іван Шинкаренко в ефірі каналу «Рада» розповів, що виключення Полякова обґрунтовують його «неетичною поведінкою всередині фракції».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.