Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Єврокомісії оголосила «хвилю реновації» в усьому ЄС

Економіка 1639 переглядів

Опубліковано - 13.10.2020 11:51 | Всі новини | Версія для друку

Президент Єврокомісії оголосила «хвилю реновації» в усьому ЄС
Президент Єврокомісії оголосила «хвилю реновації» в усьому ЄС
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про початок масштабної реновації офіційних будівель та приватного житла в ЄС для підвищення їх енергоефективності.

Відповідну заяву керівниця Єврокомісії зробила у Брюсселі під час виступу на пленарному засіданні Комітету регіонів в рамках Європейського тижня регіонів та міст.

«Вже за два дні ми розпочнемо хвилю реновації. Ми хочемо підвищити енергоефективність офіційних будинків та приватних будівель, зробити їх більш зручними – по усій Європі. На наші будівлі припадає 40 відсотків нашого енергоспоживання. Деякі будівлі вже були оновлені або реставровані. Але, за поточного темпу, знадобиться не менше століття, щоб зменшити викиди з наших будівель до нуля. Ми маємо прискорити ці процеси», - зауважила Урсула фон дер Ляєн.

Вона підкреслила, що завдяки програмам реновації буде можливим створити нові робочі місця у будівельному секторі та у споріднених галузях. Реновація буде спрямована, головним чином, на школи, лікарні, соціальні будинки, за стан яких зазвичай відповідає місцева влада.

«Від вас залежить поширення цієї хвилі реновації у ваші міста та регіони. Нам потрібна ваша допомога, щоб залучити ваших громадян та сусідів, а також інші міста, які поділяють з нами спільні цілі. Я гадаю, що багато з вас вже поділяють це бачення більш «зеленого» майбутнього», - додала президент Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн нагадала, що з усього обсягу пакета відновлення Європи після коронакризи «Нове покоління ЄС» загальним обсягом 750 мільярдів євро третина інвестицій буде спрямована на фінансування заходів у рамках Зеленої угоди ЄС. Тож регіони отримують ресурси, що є необхідними для «зеленої» трансформації. Але не центр, а саме регіони та міста будуть вирішувати, як використати такі фонди із найбільшою ефективністю.

Нагадаємо, під час саміту Україна-ЄС, який відбувся в Брюсселі 6 жовтня, одним із шести підписаних двосторонніх фінансових документів стала угода між урядом України та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про фінансування проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Ця фінансова програма має на меті термомодернізацію громадських споруд та передбачає масштабне фінансування з боку ЄІБ в обсязі 300 млн євро.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.