Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перехідна команда Байдена приступає до роботи

Світ навколо нас 983 перегляди

Опубліковано - 9.11.2020 07:55 | Всі новини | Версія для друку

Перехідна команда Байдена приступає до роботи
Перехідна команда Байдена приступає до роботи
Джо Байден, перемогу якого на президентських виборах прогнозує Голос Америки, у неділю перейшов до підготовки до отримання контролю над федеральним урядом, яке відбудеться після інавгурації 20 січня, і скасування деяких ключових елементів політики Трампа.

Байден і обраний віце-президент Камала Харріс запустили сайт перехідного періоду, заявивши, що вони негайно зосередяться на пандемії коронавірусу, рецесії найбільшої економіки світу, викликаної пандемією, зміні клімату та системному расизмі.

«Ми готові до лідерства з першого дня, роблячи все, щоб адміністрація Байдена-Гарріс змогла зайнятися вирішенням найнагальніших завдань, які перед нами стоять: захист і збереження здоров’я нашої країни, оновлення наших можливостей досягати успіху, просування расової рівності і боротьба з кліматичною кризою», - йдеться в твіті перехідної команди.

«Ми стоїмо разом - як єдина Америка. Ми станемо сильнішими, ніж були раніше », - наголошується на сайті.

За словами помічників, в перший день перебування на посаді Байден планує знову зробити США учасником Паризької угоди по клімату, з якого вийшов Трамп, а також скасувати рішення Трампа про вихід з ВООЗ.

Байден планує скасувати заборону на в’їзд майже всіх жителів кількох переважно мусульманських країн і відновити програму, що дозволяє молодим людям, незаконно привезеним в США в дитячому віці, залишатися в країні.

В ході кампанії Байден також говорив, що він планує знову приєднатися до міжнародної угоди про обмеження ядерної програми Ірану, з якого Трамп вивів США.

Передача влади в США часто призводить до швидких змін в політиці, але перехід від Трампа до Байдена може бути одним з найбільш різких в новітній політичній історії США.

Один помічник Байдена заявив CNN: «За всіма напрямками ми будемо закладати фундамент для роботи нової адміністрації Байдена-Гарріс, щоб відновити віру і довіру до наших інститутів і очолити федеральний уряд».

Діючий президент Трамп відмовився визнати поразку або зателефонувати Байдену.

Трамп оскаржує результати за допомогою судових позовів, стверджуючи (не наводячи доказів), що порушення під час підрахунку голосів в декількох штатах, де Байден переміг з невеликим відривом, отримавши всі голоси вибірників від цих штатів, змінили загальний результат не на користь чинного президента.

Починаючи з понеділка, штаб Трампа подає безліч судових позовів, хоча повідомлення про порушення в ході голосування у вівторок і подальшого підрахунку голосів були рідкісні. У багатьох штатах підрахунок голосів триває, хоча результат виборів майже у всіх 50 штатах не викликає сумнівів.

По всій країні Байден отримав приблизно на 4 мільйони голосів більше, ніж Трамп, але результат президентських виборів в США визначається не загальним голосуванням, а колегією виборців з 538 осіб.

У суботу Байден подолав поріг в 270 голосів у колегії вибірників, коли стало очевидно, що він отримав невелику, але вирішальну перевагу в Пенсильванії, отримавши в свою скарбничку 20 вибірників від цього штату.

У цей момент всі великі телевізійні новинні організації і провідні газети, оголосили Байдена переможцем.

Трамп виступив проти цього результату, похваливши себе в «Твіттері».

«71 мільйон легальних голосів, - написав він. - Більше, ніж у будь-якого іншого чинного президента!»

За даними на нинішній момент, Байден отримав 75,2 мільйонів голосів.

У неділю Трамп другий день поспіль грав у гольф, розміщуючи в «Твіттері» пости своїх прихильників про фальсифікації на виборах, наприклад, від колишнього спікера Палати представників Ньюта Гінгріча, який написав: «Ми вважаємо, що ці люди - злодії. Апарати великих міст корумповані. Ці вибори були вкрадені».

«Твіттер» зазначив, що заява Гінгріча «про фальсифікації на виборах є спірним».

Тисячі людей в суботу вийшли на вулиці великих міст, де переважають демократи, щоб відзначити поразку Трампа. Одна з таких акцій відбулася в у Білого дому у Вашингтоні. Деякі кричали: «Ви звільнені» - коронну репліку Трампа з телевізійного реаліті-шоу The Apprentice, яке він колись вів.

Сенатор- республіканець Рой Блант, який очолює двопартійну роботу з планування інавгурації 20 січня, заявив, що «здається малоймовірним», що поточні результати голосування, згідно з якими Байден переміг на виборах, зміняться в найближчі дні.

Однак, виступаючи в програмі «На цьому тижні» на каналі АВС, він сказав, що є розумним, що республіканці почекають, поки виборчі органи оголосять офіційні результати, а в деяких випадках, як, наприклад, в Джорджії, де Байден лідирує з невеликим відривом , проведуть перерахунок голосів.

Байден і Гарріс запустили акаунти в Facebook, Instagram і «Твіттері» з назвою @Transition46, натякаючи, що Байден стане 46-м президентом США.

На сайті Байдена і Гарріс BuildBackBetter.com він заявив: «Ми станемо сильнішими, ніж були раніше. З першого дня мого президентства ми вживемо заходів, щоб взяти COVID під контроль. Ми будемо діяти, щоб провести мій економічний план, який, нарешті, буде винагороджувати роботу, а не багатство, в цій країні. Ми будемо діяти, щоб відновити віру в нашу демократію і нашу віру один в одного.

Ми знову станемо єдиною країною, під Богом, неподільною, єдиною країною, укріпленою країною, зціленою країною», - сказав він.

В ході виборчої кампанії Байден регулярно критикував Трампа за його реакцію на пандемію. Обраний президент планує оголосити в понеділок про створення робочої групи по COVID-19, якій буде доручено розробити план по боротьбі з інфекцією. Він також часто закликав американців носити маски, як наполегливо радять експерти в області охорони здоров’я.

Сайт перехідної команди Байдена-Гарріс викладає план боротьби з коронавірусів, що складається з семи пунктів, включаючи «регулярне, надійне і безкоштовне тестування» для всіх американців, «ефективне, справедливий розподіл ліків і вакцин», як тільки вони стануть доступними, і спробу введення загальнонаціональної вимоги носіння масок, в якому багато хто бачить посягання на їх особисту свободу.

На сайті говориться, що перехідна команда буде займатися питаннями расової нерівності та реформи поліції в США, працюючи з Конгресом над введенням «загальнонаціональної заборони на задушливі прийоми» при арешті підозрюваних, припиненням «передачі військової зброї поліцейським силам» і створенням «національної комісії з нагляду за поліцією».

На сайті Байдена-Харріс також говориться: «Прийшов час, коли наша країна повинна вирішити проблему системного расизму. Вирішити питання зростаючої економічної нерівності в нашій країні. І зайнятися тим, що занадто багато людей було позбавлено перспектив, які давала наша країна».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.