Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Навального затримали в аеропорті

Імперія «Совок» 1398 переглядів

Опубліковано - 18.01.2021 11:19 | Всі новини | Версія для друку

Навального затримали в аеропорті
Навального затримали в аеропорті
Співробітники правоохоронних органів забрали опозиціонера Олексія Навального з паспортного контролю в аеропорту Шереметьєво відразу після його повернення з Німеччини.

Там він проходив лікування після отруєння

Адвоката з Навальним не пустили.

Політик виступив в Шереметьєво з брифінгом для журналістів. "Це найкращий день за останні п’ять місяців", - заявив він.

Навальний сказав, що щасливий повернутися до Росії і що його зовсім не лякає перспектива арешту і нового кримінального переслідування.

У Росії Навальний оголошений в розшук Федеральною службою виконання покарань.

Російська влада вважає, що опозиціонер порушив правила умовного засудження у справі "Ів Роше". Не відмітився у російській інспекції навіть після того, як його виписали з німецької клініки.

Слідчі вимагають скасувати умовне засудження Навального і замінити його на реальний термін у три з половиною роки у виправній колонії. Засідання суду призначено на 29 січня.

Юристи, опитані ВВС, раніше говорили, що згідно із законом опозиціонера можуть спочатку затримати на 48 годин, а потім продовжити цей термін до 30 діб. У цьому випадку він залишиться під арештом до засідання суду.

Згодом Управління федеральної служби виконання покарань випустила заяву, що Навального все-таки затримали. Співробітники поліції принципово відмовлялися використовувати це слово.

Прилетів додому

Літак з Олексієм Навальним приземлився у московсьому аеропорті Шереметьєво. Аеропорт Внуково, де мав сісти літак, і де зібралися прихильники опозиціонера, закрили.

У Москві Навального зустрічали як прихильники, так і противники.

В аеропорту Внуково зібралися сотні людей. Поліція затримувала там людей, які приїхали зустрічати політика, та журналістів.

Омонівці почали витісняти прихильників Навального з приміщення аеропорту на вулицю.

Біля московського аеропорту Внуково вишикувалися автозаки, там чергує ОМОН. Почалися затримання. Поліція затримала колег Навального - співробітників Фонду Боротьби з корупцією Любов Соболь і Руслана Шаведдінова, які приїхали зустрічати політика в аеропорт Внуково.

Кореспондентка ВВС стала свідком затримання чоловіка, який витягнув прапор Росії.

За кілька годин до прибуття Навального зал міжнародних прильотів аеропорту закрили високою ширмою. В аеропорт не пускають людей, якщо у них немає квитків, розповідають журналісти з аеропорту.

Проте в аеропорт пускають натовпи молоді, яка нібито приїхала зустрічати співачку і блогерку Ольгу Бузову.

Тим часом Twitter Внуково намагається жартувати, порівнюючи рейс Навального з вторгненням німецьких літаків в 1941-му. Навальний відповів на це словами, що схоже, що у Внуково сьогодні будуть збивати літаки.

Отруєння Навального - найбільший політичний скандал року в Росії

20 серпня Навальному стало погано на борту літака, що вилетів з російського Томська до Москви.

Він втратив свідомість, після чого екіпаж здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська.

Політика доставили в місцеву лікарню, де ввели в стан штучної коми і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

Родичі і соратники Навального вимагали дозволити його відправку на лікування за кордон. Однак лікарі наполягали, що в такому стані його перевозити не можна.

У результаті російські лікарі все ж дали дозвіл на перевезення Навального до Німеччини. Там його госпіталізували у берлінську лікарню "Шаріте".

Німецькі лікарі, опираючись на результати аналізів політика, заявили, що швидше за все його отруїли. Російські лікарі наполягають, що слідів отруєння в аналізах Навального, зроблених в Росії, немає

Згодом влада Німеччини оголосила, що Навального отруїли бойовою речовиною групи "Новачок".

Наявність в пробах Навального речовини з групи "Новачок" підтвердили три незалежні лабораторії, заявили в уряді Німеччини.

23 вересня Навального виписали. Політик вважає, що до його отруєння причетні працівники ФСБ.

Держдепартамент США випустив заяву, в якій погодився з висновками Навального про те, що його намагалася отруїти ФСБ.

Влада Росії всі ці звинувачення заперечує. Про Навального у Кремлі говорять, що у нього манія величі. Президент РФ Володимир Путін заявив, що, якби політика справді хотіли отруїти, то справу довели б до кінця.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.