Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Харкові контррозвідка СБУ затримала зрадника, який збирав для спецслужб РФ закриту інформацію про новітню українську бронетехніку

Захист держави Регіон: Харківська область 1574 перегляди

Опубліковано - 22.02.2021 12:59 | Всі новини | Версія для друку

У Харкові контррозвідка СБУ затримала зрадника, який збирав для спецслужб РФ закриту інформацію про новітню українську бронетехніку
У Харкові контррозвідка СБУ затримала зрадника, який збирав для спецслужб РФ закриту інформацію про новітню українську бронетехніку
Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який виконував завдання здобути для країни-агресора технічну документацію з розробки і виробництва українського танку Т-84БМ «ОПЛОТ».

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Встановлено, що громадянина України завербували представники Головного Управління Генштабу Збройних Сил РФ під час його поїздки до Російської Федерації.

У межах розпочатого кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ задокументували, що на задання від російських кураторів та отримання доступу до закритих відомостей, ворожий агент намагався залучити співробітника харківського державного підприємства «ХКБМ ім. Морозова», яке здійснювало розробку танку. Під контролем оперативників СБУ, ворожий агент отримав від працівника зразки технічних матеріалів та відпрацьованими каналами передав фотокопії представнику російської спецслужби.

Зрадника затримано «на гарячому» під час одержання ним «повного комплекту технічної документації», яка має гриф обмеження доступу.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.

Операція із викриття та документування протиправної діяльності зрадника проводилась під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.