Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Стримування, оборона та діалог» – Столтенберґ окреслив підхід НАТО до Росії

Політика 1146 переглядів

Опубліковано - 22.03.2021 17:38 | Всі новини | Версія для друку

«Стримування, оборона та діалог» – Столтенберґ окреслив підхід НАТО до Росії
«Стримування, оборона та діалог» – Столтенберґ окреслив підхід НАТО до Росії
Порушення Росією міжнародного права, використання військової сили проти сусідів, Грузії та України, а також агресивні дії Росії проти країн-членів НАТО шляхом кібервтручань та втручань до внутрішньополітичних процесів - такі причини погіршення відносин НАТО та Росії назвав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ під час прес-конференції в понеділок.

Саме агресивна поведінка Росії спонукала Альянс провести «найбільшу адаптацію з часів Холодної війни», і зокрема, посилити східний фланг Альянсу а також збільшити заходи з кібербезпеки, заявив посадовець.



Столтенберґ наголосив на подвійному підході НАТО до співпраці з Росією: «Потужне стримування та оборона у поєднанні із відкритістю до змістовного діалогу». В якості прикладу такого діалогу, Столтенберґ відзначив нещодавнє продовження дії угоди START між США та Росією щодо нерозповсюдження ядерної зброї.

Відповідаючи на питання преси, чи вважає він, як і президент США Джо Байден, що Путін є вбивцею, Столтенберґ заявив, що «Путін несе кінцеву відповідальність за всі дії, які робить російська держава і ми бачили неодноразові випадки агресивної поведінки, включаючи замах на вбивство опонентів», - заявив Генсек НАТО. Столтенберґ також висловив занепокоєння повідомленнями, що надходять про те, що «Росія пропонує винагороду за вбивство військових НАТО в Афганістані».

Цього тижня в Брюсселі відбувається зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО. У вівторок до Брюсселя прибуде держсекретар США Ентоні Блінкен. Серед питань, які планують обговорити на засіданні НАТО - стримування Китаю та Росії, роль НАТО в Афганістані, посилення кібербезпеки, протистояння зміні клімату, та інше.

«НАТО - найпотужніший і найуспішніший Альянс в історії», - йдеться в заяві Держдепу США, виданій напередодні візиту Блінкена. У американському дипломатичному відомстві відзначили, що НАТО оберігає безпеку мільярда людей в Європі та Північній Америці.

«Разом Альянс стримує та охороняє від широкого кола викликів у сфері безпеки, включаючи російську агресію, тероризм, гібридні та кіберзагрози ... НАТО також працює над тим, щоб відповісти на ризики, які несе Китай для наших спільних інтересів у сфері безпеки та міжнародного порядку, заснованому на правилах», - йдеться у заяві Держдепу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.