Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дрон ОБСЄ вперше не зміг злетіти через перешкоди російських РЕБів

Війна з Росією (АТО) 1049 переглядів

Опубліковано - 9.04.2021 14:16 | Всі новини | Версія для друку

Дрон ОБСЄ вперше не зміг злетіти через перешкоди російських РЕБів
Дрон ОБСЄ вперше не зміг злетіти через перешкоди російських РЕБів
Увечері 6 квітня безпілотний літальний апарат дальнобойного дії (БПЛА) не зміг злетіти зі своєї бази в підконтрольній уряду Степанівці (54 км на північ від Донецька), щоб проводити регулярний моніторинг районів по обидва боки лінії зіткнення, через подвійні перешкоди сигналу GPS.

Про це йдеться у Report 6/2021 СММ ОБСЄ від 7 квітня.

Це перший випадок, коли таке втручання запобігло зльоту, оскільки Місія розпочала дії БПЛА на великі відстані в жовтні 2014 року.

Починаючи з 21 березня 2021 року, БПЛА далекої дії SMM відчувають підвищений рівень перешкод сигналу GPS при зльоті та посадці, що впливає на обидва їх приймача GPS, в районах біля їх бази в Степанівці, розташованої приблизно в 25 км на захід-північний захід лінії контакту.

Під час передпольотних випробувань БПЛА далекої дальності увечері 7 квітня тривало заклинювання на рівні землі, що погіршувало безпечну експлуатацію.

Під час регулярних польотів БПЛА також спостерігалися високі рівні перешкод сигналу GPS на одному або обох приймачах GPS. Протягом останніх двох місяців 62,5 відсотка польотів БПЛА далекого польоту зіткнулися з перешкодами сигналу GPS, а на 75 відсотках постраждалих рейсів це траплялося неодноразово.

Місія зазначає, що в кожному випадку джерело перешкод сигналу GPS міг походити з будь-якого місця в радіусі десятків кілометрів від позиції БПЛА.

Будь-яке втручання сигналу GPS перешкоджає можливості Місії здійснювати ефективний моніторинг та звітування про стан безпеки відповідно до своїх повноважень. БПЛА великої дальності є важливою частиною операцій СММ, особливо вночі та в районах, де моніторинг та свобода пересування Місії обмежені.

Місія підкреслює, що у Рішенні Постійної ради ОБСЄ № 1117 зазначено, що СММ повинна мати безпечний та надійний доступ на всій території України. Мандат також покладає на Місію звіт про будь-які обмеження свободи пересування або інші перешкоди для виконання її мандату.

У звіті СММ ОБСЄ 80/2021 від 8 квітня зазначається:

У Донецькій області Місія зафіксувала 110 порушень режиму припинення вогню. За попередній звітний період було зафіксовано 55 порушень режиму припинення вогню в регіоні.

У Луганській області СММ зафіксувала три порушення режиму припинення вогню. За попередній звітний період він зафіксував два порушення режиму припинення вогню в регіоні.

СММ обстежила місце загибелі п’ятирічного хлопчика в непідконтрольному Олександрівському та побачила напрямок кратера та місце попадання осколків у будинок, який він відвідував.

Безпілотний літальний апарат далекої дальності (БПЛА) СММ не зміг злетіти зі своєї бази в підконтрольній уряді Степанівці Донецької області через подвійне втручання сигналу GPS

Місія продовжила моніторинг районів роз’єднання поблизу Станиці Луганської, Золоте та Петрівське.

Місія сприяла та контролювала дотримання локалізованих режимів припинення вогню, щоб забезпечити підтримку та експлуатацію критичної цивільної інфраструктури.

СММ продовжувала стежити за ситуацією мирних жителів, у тому числі на трьох контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду та трьох блокпостах збройних формувань у Донецькій та Луганській областях.

Місія спостерігала, як 11 вантажівок з логотипом міжнародної гуманітарної організації перетинають лінію зіткнення поблизу Щастя та їдуть до непідконтрольних уряду районів Луганської області.

Свобода пересування СММ продовжувала бути обмеженою, в тому числі в зоні зберігання важкої зброї та шести блокпостах збройних формувань (один у прикордонній зоні, що знаходиться поза контролем уряду), на півдні Донецької та у Луганській областях.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.