Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Меркель відкидає версію Мінська щодо інциденту з літаком Ryanair

Світ навколо нас 1291 перегляд

Опубліковано - 24.05.2021 23:03 | Всі новини | Версія для друку

Меркель відкидає версію Мінська щодо інциденту з літаком Ryanair
Меркель відкидає версію Мінська щодо інциденту з літаком Ryanair
Канцлерка Німеччини Анґела Меркель заявила, що посадка літака Ryanair у Мінську була примусовою, а всі інші версії не викликають довіри. Вона розповіла, які заходи щодо Білорусі обговорять на саміті ЄС у Брюсселі.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) назвала примусову посадку в Мінську літака Ryanair, який виконував рейс Афіни-Вільнюс "безпрецедентним" кроком білоруської влади. Про це вона заявила під час прибуття на саміт ЄС у Брюсселі ввечері понеділка, 24 травня.

"Ми побачили примусову посадку, в результаті якої затримали білоруського опозиціонера Романа Протасевича. (…) Усі інші пояснення цього приземлення літака Ryanair не варті жодної довіри", - зазначила Меркель, повідомляє кореспондент DW. Вона наголосила, що влада Білорусі повинна негайно звільнити одного із засновників опозиційного Telegram-каналу Nexta Протасевича і його дівчину Софію Сапегу.

Питання санкцій

Меркель зазначила, що лідери ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі спробують домовитися про дії щодо Білорусі. "Ми обговоримо, яких заходів проти Білорусі ми можемо вжити. І це (має бути. - Ред.) єдина європейська реакція", - зауважила канцлерка. Серед можливих заходів вона назвала додаткові персональні санкції щодо білоруських чиновників і заборону білоруській державній авіакомпанії "Белавиа" літати в аеропорти країн ЄС. Також вона виступила з вимогою міжнародного розслідування інциденту.

Інцидент з літаком

Нагадаємо, що літак, який виконував рейс FR4978 з Афін до Вільнюса у неділю, 23 травня, екстрено сів в аеропорту Мінська. В ірландській авіакомпанії Ryanair заявили, що це білоруська влада спрямувала літак до Мінська, а повідомлення про загрозу безпеці надійшло від білоруських авіадиспетчерів. Для супроводу лайнера Білорусь підняла у повітря винищувач МіГ-29.

У підсумку на борту літака не знайшли нічого підозрілого, авіалайнеру дозволили вилетіти з Мінська після кількох годин на летовищі. Однак Протасевичу та його дівчині не дозволили продовжити політ.

Версія Мінська

Натомість білоруська сторона стверджує, що екіпаж літака сам прийняв рішення сісти у Мінську, тиску на пілотів не чинили.

Керівник департаменту з авіації міністерства транспорту і комунікацій Білорусі Артем Сікорський на брифінгу 24 травня заявив, що повідомлення про мінування літака надійшло електронною поштою і було підписане "солдатами ХАМАС". У повідомленні, мовляв, містилася вимога, щоб Ізраїль припинив вогонь в Секторі Гази, а ЄС - відмовився від підтримки Ізраїлю. Напад на літак у листі мотивували тим, що з нього повертаються учасники Дельфійського економічного форуму (участь у цьому форумі брав і Роман Протасевич. - Ред.). "У цей літак закладена бомба. Якщо ви не виконаєте наші вимоги, бомба вибухне 23 травня над Вільнюсом", - зацитував Сікорський електронний лист, який, як він стверджує, написаний англійською мовою та надійшов на електронну пошту аеропорту "Мінськ" з сервісу protonmail, цитує інформагенція "Інтерфакс-Захід".

Як запевняє білоруський чиновник, цю інформацію одразу повідомили екіпажу, який "міг повернутися у Львів, Київ, сісти у Варшаві або летіти у Вільнюс, але сам прийняв рішення сісти в Мінську". Це рішення Сікорський назвав "правильним та сміливим".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.