Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кандидатка у канцлери ФРН від Зелених закликала розширити санкції проти Мінська

Політика 1037 переглядів

Опубліковано - 31.05.2021 12:26 | Всі новини | Версія для друку

Анналена Бербок
Анналена Бербок
Санкції проти Білорусі після захоплення літака Ryanair і затримання Романа Протасевича необхідно поширити на нафтовий сектор країни, впевнена Анналена Бербок. Вона також закликає зупинити “Північний потік - 2”.

Кандидатка на посаду канцлера ФРН від партії "Союз-90 / Зелені" Анналена Бербок (Annalena Baerbock) закликала розширити санкції ЄС проти білоруської влади через захоплення літака Ryanair і затримання блогера і журналіста Романа Протасевича, який у ньому був.

Вона заявила про необхідність запровадити штрафні заходи щодо нафтової галузі Білорусі в інтерв’ю виданню Bild, опублікованому в понеділок, 31 травня.

"Нафтовий бізнес є найважливішим джерелом (фінансування влади Білорусі. - Ред.), тому в першу чергу необхідно поширити санкції, які зараз спрямовані на окремих людей, на нафтові операції", - зазначила вона.

При цьому Бербок підкреслила, що режим Олександра Лукашенка утримується, перш за все, "за рахунок підтримки Кремля". Тому проєкт будівництва газопроводу "Північний потік - 2" є "таким центральним геополітичним питанням", зазначила вона.

Лідерка Зелених проти "Північного потоку - 2"

Лідерка Зелених закинула уряду ФРН у подвійну стратегію щодо України. "З одного боку, вони говорять, що підтримують санкції Європейського Союзу, з іншого боку, федеральний уряд підтримує газопровід "Північний потік - 2", який саме ці санкції перекреслює", - заявила вона і закликала до відмови від газопроводу, жорсткого курсу щодо РФ, але продовження діалогу.

Бербок заявила, що готова після виборів до можливих переговорів про створення урядової коаліції з усіма демократичними партіями, в тому числі з Лівою партією, позиції якої з низки тем істотно відрізняються від програми Зелених.

У Зелених є "великі розбіжності" з Лівими, а також частково соціал-демократами і консервативним блоком ХДС/ХСС питаннях зовнішньої та європейської політики, зазначила вона і навела як приклад політику щодо Росії.

Захоплення літака Ryanair

Білоруська влада змусила зробити екстрену посадку в Мінську літак Ryanair, заявивши згодом, що отримала повідомлення про бомбу на борту лайнера. Пілоти отримали розпорядження летіти до столиці Білорусі за кілька хвилин до того, як літак повинен був увійти в повітряний простір Литви. Для його супроводу було піднято винищувач МіГ-29 білоруських ВВС.

Після посадки в Мінську бомбу на борту не виявили, натомість білоруська влада затримала двох пасажирів - білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчину, росіянку Софію Сапегу.

Інцидент з Ryanair став однією з головних тем саміту ЄС в Брюсселі. За його підсумками домовилися про санкції, які передбачають заборону на використання повітряного простору та аеропортів ЄС білоруськими авіалініями. До європейських авіакомпаній звернулися із закликом уникати перельотів над територією Білорусі.

"Північний потік -2" в Німеччині підтримують не всі
Уряд Німеччини підтримує "Північний потік - 2", хоча в країні є і чимало його критиків. Проти завершення проєкту Nord Stream 2 виступають США і багато країн Європи. "Північний потік - 2" вже майже добудований, завершена прокладка близько 95 відсотків. Наразі закінчується його будівництво на ділянці в територіальних водах Данії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.