Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США та ЄС заявили про важливість незалежних відбіркових комісій в оновленні судової влади України

Політика 1193 перегляди

Опубліковано - 16.06.2021 16:41 | Всі новини | Версія для друку

США та ЄС заявили про важливість незалежних відбіркових комісій в оновленні судової влади України
США та ЄС заявили про важливість незалежних відбіркових комісій в оновленні судової влади України
Незалежні експерти у складі відбіркових комісій, які обирають і перевіряють посадових осіб для судової системи та антикорупційних установ України, дадуть змогу досягти змін для оновлення судової влади України, заявило посольство США та делегація ЄС в Україні.

«Залучення незалежних експертів відповідає міжнародним стандартам: їх роль є тимчасовою (але вирішальною) і виправдана надзвичайними обставинами історичного шансу, отриманого Україною, зробити рішучий крок до свого призначення як сучасної європейської держави», – йдеться в спільній заяві посольства США та делегації ЄС в Україні, розміщеній на сайті американського посольства.

Посольство США та делегація ЄС вважають, що однією з найважливіших передумов успіху в боротьбі з корупцією і в судовій реформі є роль незалежних експертів, призначених міжнародними партнерами України, в комісіях, які обирають і перевіряють посадових осіб для судової системи та антикорупційних установ України.

«Оскільки ці комісії гарантуватимуть, що на посаді майбутніх суддів України, спеціального антикорупційного прокурора і директора НАБУ, тобто тих, хто притягатиме до відповідальності корупціонерів, будуть обрані кандидати з високою професійною компетентністю і чеснотою, вони відіграють важливу роль у формуванні долі України», – йдеться у заяві.

Дипломати вказують, що роль незалежних експертів стала одним із найважливіших питань у дискусіях про майбутній порядок денний реформ в Україні.

«Незалежні експерти загрожують тим, хто виграє від наявної системи і прагне зберегти контроль над важелями влади в Україні. Україна довела успішність такої моделі реформ, яка забезпечує, що комісії служать українському народові, а не корисливим інтересам, які прагнуть його контролювати. Поточний конкурс на керівництво САП є доказом того, що вирішальна роль незалежних експертів у процесі відбору є надзвичайно важливою для забезпечення ухвалення рішень на основі заслуг, а не політичної мотивації», – йдеться в заяві.

В документі наголошується, що Венеціанська комісія чітко заявила, що «надання міжнародним членам переважного голосу у разі рівності голосів після повторного голосування є прийнятним з точки зору національного суверенітету, враховуючи, що остаточні рішення залишаються за органом, який призначає».

«Поточні законопроєкти, в тому числі про Вищу кваліфікаційну комісію суддів, які зараз перебувають у парламенті, повинні бути узгоджені з рекомендаціями Венеціанської комісії до їх другого й остаточного читання», – мовиться в заяві.

Країни Заходу регулярно закликають Україну успішно провести судову реформу та забезпечити незалежність антикорупційних органів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.