Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У міноборони кажуть, що в Україні розробляють 25 новітніх зразків озброєння та військової техніки

Влада 1100 переглядів

Опубліковано - 30.06.2021 14:31 | Всі новини | Версія для друку

У міноборони кажуть, що в Україні розробляють 25 новітніх зразків озброєння та військової техніки
У міноборони кажуть, що в Україні розробляють 25 новітніх зразків озброєння та військової техніки
Майже 60% коштів державного оборонного замовлення спрямовується на закупівлю зразків озброєння та військової техніки, 5% - на розробку новітніх зразків. Таких розробок зараз налічується 25.

Про це на брифінгу повідомив т.в.о. директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони Владислав Шостак, передає Укрінформ.

“Обсяг фінансування Державного оборонного замовлення передбачає виділення 22,5 млрд грн (у 2021 році — ред.). 5% цієї суми — на виконання дослідно-конструкторських робіт... Основна сума коштів — це 59% у 2021 році — буде витрачена на закупівлю зразків озброєння та військової техніки, які виробляються вже серійно в Україні, і деякі ми закуповуємо за кордоном. І 27% коштів виділяється на проведення модернізації зразків озброєння і також капітального ремонту. 9% коштів направлені на забезпечення живучості арсеналів баз і складів, будівництва відповідних об’єктів для зберігання боєприпасів”, — сказав Шостак.

Він уточнив, що створення новітніх зразків озброєння, на кшталт ракетних комплексів “Вільха”, “Нептун”, САУ “Богдана”, тривають протягом кількох років. В Україні зараз проходить 25 таких дослідно-конструкторських робіт.

“Таких розробок у нас налічується 25 діючих. Вони не виконуються протягом одного бюджетного року, вони тривають декілька років, тому що мають певну етапність: починається з етапу технічного проєктування, розробки конструкторської документації, наступний етап — виготовлення дослідного зразка і проведення випробувань. Тобто це триває декілька років”, — пояснив представник МОУ.

За його словами, у процесі створення нових зразків у кооперації задіяні різні підприємства оборонно-промислового комплексу.

Шостак запевнив, що зривів виконання ДОЗ з боку Міністерства оборони у 2021 році не буде. Він також повідомив, що сьогодні відбудеться робоча нарада в Укроборонпромі щодо створення ракетного реактивного озброєння, в якому Міноборони візьме участь.

Як повідомлялося раніше, станом на 1 червня МОУ виконало фінансові зобов’язання на 68,7% від загального фінансового ресурсу держоборонзамовлення 2021 року. За інформацією заступника міністра оборони Олександра Миронюка, до кінця року буде виконана й решта 30% зобов’язань.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.