Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Поблизу Рівного з неба впав «айсберг»

Довкілля Регіон: Рівненська область 15342 перегляди

Опубліковано - 11.06.2007 18:58 | Всі новини | Версія для друку

Діаметр крижаної брили - понад 100 м.
Діаметр крижаної брили - понад 100 м.
Наприкінці травня під час грози поблизу села Колоденка, що Рівненщині, на поле впала велетенська крижана брила.

Водії, які їхали вночі по об’їзній дорозі поблизу мотелю «Айвенго», потрапляли у смугу суцільного пилу, що з’явився внаслідок удару об поле, засіяне цукровим буряком, велетенської льодової брили. Судячи з усього, її розмір у діаметрі — не менше 100 метрів, повідомляє тижневик “Провініційка” .

Коли вдень того ж четверга робили фотознімки, товщина уламків на які розкололась брила, була близько одного метра. Важко судити про причину виникнення цього незвичайного атмосферного явища. Та ніч видалася грозовою, в небі весь час спалахували блискавки. В результаті якогось атмосферного процесу, різкої різниці температур у якомусь місці розпочався процес кристалізації вологи.

При падінні кристали ніби наздоганяли один одного, у підсумку утворилася немовби спресована маса, яка згодом у вигляді монолітної плити впала на землю і розкололась на шматки, здійнявши хмару пилу. «Крижинка» ця важила не одну сотню тонн, і якби вона звалилася на населений пункт, наслідки для людей були б сумними. Натомість кари небесної не послідувало. Може, то було тільки попередження?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.