Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Єдиним фронтом проти агресії РФ: Джо Байден і Анґела Меркель підписали “Вашингтонську декларацію”

Політика 1064 перегляди

Опубліковано - 16.07.2021 11:54 | Всі новини | Версія для друку

Єдиним фронтом проти агресії РФ: Джо Байден і Анґела Меркель підписали “Вашингтонську декларацію”
Єдиним фронтом проти агресії РФ: Джо Байден і Анґела Меркель підписали “Вашингтонську декларацію”
Президент США та канцлерка Німеччини підписали низку документів, що визначають нові формати співпраці двох країн.

Президент США Джо Байден і канцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) у четвер, 15 липня, за підсумками зустрічі у Вашингтоні підписали "Вашингтонську декларацію".

Це "документ, що підтверджує нашу прихильність твердим демократичним принципам, які лежать в основі обох наших країн, а також те, як ми будемо їх застосовувати, щоб відповідати на найбільш значущі виклики сьогоднішнього і завтрашнього дня, - заявив Байден на пресконференції в Білому домі. - Обидві наші країни розуміють необхідність доказу того, що демократії зможуть задовольнити потреби наших людей в другій чверті 21-го століття. ми будемо відстоювати демократичні принципи й спільні права, коли бачитимемо, що Китай або будь-яка інша країна працюють над тим, щоб підірвати вільні й відкриті суспільства".

У документі йдеться про створення "німецько-американського форуму майбутнього" і про "економічний діалог".

НАТО - головний елемент гарантування безпеки Європи

У декларації наголошується, що США і ФРН вважають НАТО головним елементом гарантування безпеки Європи та підкреслюють прихильність принципу спільної оборони. У зв’язку з цим на пресконференції Джо Байден наголосив, що Сполучені Штати й Німеччина продовжать "виступати єдиним фронтом для захисту союзників на східному фланзі НАТО проти російської агресії".

На зустрічі був також підписаний документ про партнерство в галузі енергетики та захисту клімату. У ньому в загальній формі підкреслюється прихильність до боротьби проти кліматичних змін і йдеться про майбутню співпрацю для підтримки енергетичної безпеки та розвитку нових енергетичних технологій.

Байден підкреслив роль Меркель в розвитку трансатлантичних відносин

"Це був дружній обмін думками, - заявила Анґела Меркель. - Нас пов’язує тісне партнерство. Я воліла б, щоб воно залишалося і після мого відходу з поста федерального канцлера". За її словами, нові формати співпраці дають добру основу для цього.

Візит до Вашингтона став для Меркель останньою поїздкою в США на посту федеральної канцлерки. Водночас вона стала першою главою уряду європейської держави, запрошеною в Білий дім після обрання нового президента Сполучених Штатів.

Джо Байден високо оцінив заслуги Меркель у розвитку трансатлантичних відносин. За його словами, Анґела Меркель взяла активну участь в будівництві фундаменту сучасних відносин Німеччини та США, які будуть успішно розвиватися в майбутньому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.