Аратта - На головну

14 грудня 2025, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Не бачимо приводу не випити!

Невідоме 12192 перегляди

Опубліковано - 8.06.2006 17:35 | Всі новини | Версія для друку

Ремюаж на 70-метровій глибині в льохах Артемівського заводу шампанських вин
Ремюаж на 70-метровій глибині в льохах Артемівського заводу шампанських вин
День народження у шампанського - рівно 190 років тому елітне вино стало прозорим.

У 1816 році до історії виробництва шампанського увійшла подія, яка назавжди визначила еталон якості для цього незвичайного напою. Керівник льохами вдови Кліко Антуан Мюллер знайшов спосіб позбавлення ігристого вина від осаду - ремюаж.

Ремюаж використовується у виготовленні шампанського по класичному методу шампанізації в пляшках дотепер.

Як пояснили представники Артемівського заводу шампанських вин, в процесі ремюажа пляшки встановлюють шийкою вниз в спеціальні верстати - пюпітри, в яких прорізають осередки, що підтримують кут нахилу, рівний 45 градусам. Щодня кожну пляшку злегка повертають, що проводиться по певній схемі і украй акуратно, щоб осад переміщався на пробку, не залишаючись ні на стінках пляшки, ні в самому вині. Ремюаж займає в середньому 2-3 місяці.

Процес ремюажа вимагає спеціальної підготовки, оскільки як і раніше проводиться уручну, - спеціальними працівниками - ремюорами. Завершується він тим, що пляшки поміщають в дуже холодну рідину, пробку разом з осадом заморожують і видаляють, а пляшку з чистим прозорим шампанським закупорюють знову.

Довідка. Артемівський завод шампанських вин було створено в 1950 році за прямою вказівкою Сталіна для демонстрації мистецтва радянського виноробства.

Артемівське шампанське традиційно завойовує головні нагороди на конкурсах-дегустаціях. На сьогоднішній день в активі Артемівського заводу шампанських вин близько 100 медалей.

Артемівське шампанське виготовляється за класичною (французькою) технологією шампанізації в пляшці. Процес приготування Артемівського шампанського триває близько трьох років.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2025.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.