Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські війська скоїли черговий злочин

Війна з Росією (АТО) 996 переглядів

Опубліковано - 11.08.2021 13:59 | Всі новини | Версія для друку

Російські війська скоїли черговий злочин
Російські війська скоїли черговий злочин
Збройні формування Російської Федерації продовжують цинічно обстрілювати населені пункти, які знаходяться поблизу лінії розмежування.

Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові зухвалі обстріли з боку ЗФ РФ населених пунктів на підконтрольній уряду України території із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Сьогодні, 11 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури населеного пункту Новоселівка Друга.

Окупанти стріляли із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122-мм.
Внаслідок обстрілу постраждало кілька приватних осель місцевих мешканців. Вибухами пошкоджені прилеглі домогосподарства.

Внаслідок обстрілу загинув місцевий мешканець 1935-го року народження.

Про зазначене повідомлено СММ ОБСЄ. За даним фактом порушене кримінальне провадження.

11 серпня поточного року близько четвертої години ранку кремлівські найманці зі сторони окупованого населеного пункту Трудівське здійснили обстріл околиць населеного пункту Новомихайлівка Донецької області, застосувавши артилерійські системи калібру 122 мм.

Всього окупантами було випущено понад 24 снаряди, внаслідок чого було пошкоджено територію ферми та лінію електропередач, що призвело до знеструмлення населених пунктів Тарамчук, Славне, Солодке, Новомихайлівка.

Також у зв’язку із пошкодженням лінії електоропередач без водопостачання залишився населений пункт Новомихайлівка.

Окупанти свідомо вдаються до провокативних обстрілів, збільшуючи кількість порушень із застосуванням забороненого озброєння.

Такі дії окупантів свідчать про небажання ЗФ РФ виконувати Мінські домовленості та дотримуватись всеосяжного режиму припинення вогню.

Всі вказані порушення ЗФ РФ зафіксовані та задокументовані українською стороною СЦКК та передані до СММ ОБСЄ і органів досудового розслідування України й стануть черговим свідоцтвом злочинів окупантів на українській землі.

Систематичні обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї, свідчать про явну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та свідоме небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо режиму припинення вогню, а також є порушенням міжнародного гуманітарного права, що несе пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.