Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія продовжує блокувати судноплавство в Чорному і Азовському морях – США в ОБСЄ

Війна з Росією (АТО) 1445 переглядів

Опубліковано - 1.09.2021 13:45 | Всі новини | Версія для друку

Росія продовжує блокувати судноплавство в Чорному і Азовському морях – США в ОБСЄ
Росія продовжує блокувати судноплавство в Чорному і Азовському морях – США в ОБСЄ
Місія США в ОБСЄ виступила із заявою, в якій вказала на продовження мілітаризації Росією анексованого Криму, а також на блокування вільного судноплавства в Чорному і Азовському морях.

«Росія продовжує перешкоджати свободі плавання суден у Чорному та Азовському морях в порушення міжнародного права», – зазначив представник США в ОБСЄ Джордж Кент у своєму виступі на спеціальній сесії Щорічної конференції з огляду безпеки в Україні 31 серпня.

Разом із тим він нагадав про скупчення російських військ біля кордону з Україною і в Криму цієї весни.

«Цієї весни ми стали свідками найбільшого скупчення російських військ і техніки в окупованому Криму та вздовж кордону Росії з Україною після вторгнення Росії в 2014 році. Росія не надала будь-якої істотної відповіді на законний запит України відповідно до Віденського документу про надання додаткової інформації про цю незвичайну і провокаційну військову діяльність. Росія не надала ніяких розумних пояснень своїм діям», – зазначив Кент.

Він додав, що незважаючи на те, що Росія відвела частину своїх збройних сил і техніки від кордону з Україною і з Криму, її «військові позиції залишаються такими ж посиленими», як уздовж російсько-українського кордону, так і в Криму.

Навесні цього року Україна і її західні союзники говорили про небачене з 2014 року нарощування військової присутності Росії біля східних кордонів України, а також в анексованому Криму, в Чорному та Азовському морях. Пізніше з’явилося повідомлення міністра оборони Росії Сергія Шойгу про початок відводу російських військ від кордонів України і з Криму.



Москва при цьому заявляла, що пересування російської армії по території Росії (до якої вона зараховує і український Крим) не повинно викликати занепокоєння інших країн, зокрема України.

Президент Росії Володимир Путін на початку липня підписав закон, який дозволяє військовослужбовцям і співробітникам Росгвардії «блокувати території та акваторії охоронюваних об’єктів для припинення спроб незаконного проникнення». Під охороною Росгвардії перебувають у тому числі акваторія Керченської протоки і побудованого Росією моста через неї, а також акваторія російського енергомоста з Кримом.

Пізніше українська делегація на засіданні Ради безпеки ООН з підтримання міжнародного миру й безпеки заявила продовження нарощування Росією військового потенціалу в Азово-Чорноморському регіоні і закликала припинити обмежувати там вільне судноплавство. На цьому ж засіданні Сполучені Штати Америки також нагадали про продовження агресивних дій проти України в Чорному та Азовському морях.

23 серпня в Києві пройшов установчий саміт «Кримської платформи», участь у якому взяли представники 46 країн і організацій. За підсумками саміту ухвалили декларацію.

Президент Володимир Зеленський запросив Росію приєднатися до «Кримської платформи» «для виправлення історичної помилки».

У Кремлі назвали саміт «Кримської платформи» «недружнім по відношенню до Росії».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.