Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розпочалися американсько-українські навчання «Репід Трайдент – 2021»

Захист держави 1847 переглядів

Опубліковано - 20.09.2021 18:06 | Всі новини | Версія для друку

Розпочалися американсько-українські навчання «Репід Трайдент – 2021»
Розпочалися американсько-українські навчання «Репід Трайдент – 2021»
На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського розпочалися багатонаціональні українсько-американські військові навчання «Репід Трайдент — 2021».

У церемонії урочистого відкриття взяли участь представники Командування Сухопутних військ ЗС України, Оперативного командування «Схід», представники Збройних сил США та країн-партнерів, повідомила пресслужба МО України.

— Сьогодні ми спільно відкриваємо нову сторінку історії. Адже розпочинаємо навчання заради майбутнього наших дітей, наших родин, наших народів, заради щасливого майбутнього людства. Я знаю, я вірю, що кожний із вас зосередить усі свої знання, сконцентрує всі свої сили заради того, аби показати країнам-агресорам, що шансів у них немає. Мир, щастя та злагода будуть панувати на Землі! Адже це і є нашою головною метою. Дякую кожному з вас за вашу мужність, дякую урядам ваших країн за їхню мудрість й прагнення взаємодопомоги! — сказав командувач підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Ігор Палагнюк.

Ритуал відкриття навчань традиційно розпочався з огляду підрозділів країн-учасниць, який провели: з української сторони — бригадний генерал Владислав Клочков, з американської — полковник Майкл Хенсон.

— Переконаний, що ці навчання — це не лише черговий етап удосконалення військової майстерності. Вони є важливим кроком на шляху до євроінтеграції України. Адже посиляться оперативні можливості наших військ, покращиться рівень взаємосумісності між підрозділами та штабами Збройних Сил України, США та партнерів НАТО. Зі свого боку українські військові, які восьмий рік поспіль стримують російську агресію, поділяться з міжнародними колегами унікальним бойовим досвідом, набутим у боях на Донбасі. Дякую усім учасникам навчань та міжнародним партнерам за допомогу для посилення боєздатності української армії! Вірю, що ці навчання допоможуть кожному з вас удосконалити вміння та навички, стати ще кращими і сильнішими, — зазначив керівник навчань «Репід Трайдент — 2021» бригадний генерал Владислав Клочков.

У єдиному строю учасників цьогорічних навчань пліч-о-пліч стоять воїни п’ятнадцяти країн світу. Крім країн-організаторів України і Сполучених Штатів Америки, в навчанні беруть участь військовослужбовці Болгарії, Канади, Грузії, Федеративної Республіки Німеччини, Італійської Республіки, Йорданського Хашимітського Королівства, Литовської Республіки, Республіки Молдова, Ісламської Республіки Пакистан, Республіки Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії.

Крім того, у навчаннях «Репід Трайдент — 2021» братиме участь особовий склад Литовсько-Польсько-Української бригади.

Українсько-американські військові навчання «Репід Трайдент — 2021» триватимуть з 20 вересня по 1 жовтня 2021 року. В них візьмуть участь близько 6000 військовослужбовців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.