Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: практично не змінилася

Війна з Росією (АТО) 1171 перегляд

Опубліковано - 29.09.2021 12:26 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: практично не змінилася
Ситуація на фронті: практично не змінилася
Упродовж минулої доби, 28 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил, у порівнянні з попередньою добою, не змінилась.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Російсько-окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню, 1 раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В напрямку КРИМСЬКОГО збройні формування двічі вели прицільний вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу ПАВЛОПОЛЯ російські найманці два рази відкривали щільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Також двічі під обстріл потрапили наші позиції неподалік КАМ’ЯНКИ. Перший обстріл ворог здійснив зі станкових протитанкових гранатометів, другий - із заборонених мінометів калібру 120 мм.

Крім того, на Донеччині зафіксовано застосування двох ворожих безпілотників, за допомогою яких ворог скинув ВОГ-17 в районі населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ШИРОКИНЕ.

Внаслідок бойових дій два військовослужбовця Об’єднаних сил дістали вогнепальні поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі, стан їх здоров’я - задовільний.

Протягом поточної доби, 29 вересня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

В районі ЗОЛОТОГО-4 окупанти вели прицільний обстріл наших позицій з ручних протитанкових та підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Біля населеного пункту ПІСКИ ворог застосував ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

На ворожі провокації наші військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь, чим змусили противника припинити обстріли.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

У районі проведення операції Об’єднаннях сил на Донеччині відбувся конкурс на кращий екіпаж танкоремонтної майстерні ТРМ-80. Участь у змаганнях взяли військові представники оперативно-тактичних угруповань «Північ» та «Схід», а також ремонтники з військових частин безпосереднього підпорядкування командуванню ООС.

Вчора, 28 вересня, район проведення операції Об’єднаних сил відвідала Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку Таня Байєр, яка ознайомилась з безпековою ситуацією та роботою контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська». Крім того, делегація Посольства США в Україні зустрілась з командиром тактичної групи «Маріуполь», який ознайомив їх з безпековою ситуацією в Азовському морі.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.
Впродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 4603 транспортні засоби, 4250 осіб, з них 2 особи на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявили 58 адміністративних правопорушень та розкрили 14 злочинів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 1310 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1270 осіб.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 3 гектари території та передали на знищення 66 вибухонебезпечних предметів, а також повністю відновили 7 пошкоджених будинків.

Разом до перемоги!

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.