Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Голова фракції СН чесно зізнався - теж має сімейний офшорчик

Влада 1500 переглядів

Опубліковано - 6.10.2021 17:25 | Всі новини | Версія для друку

Голова фракції СН чесно зізнався - теж має сімейний офшорчик
Голова фракції СН чесно зізнався - теж має сімейний офшорчик
Голова фракції партії “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія зазначив, що в офшорах є як негативні, так і позитивні аспекти.

Про це він сказав на брифінгу, коментуючи розслідування проєкту Pandora Papers, матеріали якого були оприлюднені у програмі “Слідство. Інфо”, де йдеться про нібито зв’язок між низкою офшорних володінь та топменеджментом України, передає Укрінформ.

"Я ще не передивився (розслідування - ред.), але там історія, якій 9 років, коли це було в бізнесі... У мене, до речі, теж були офшори, я навіть в декларації зараз маю на дружині один офшор на Сейшелах, це нормальний процес. Є негативна сторона офшорів - і є позитивна сторона", - сказав політик.

Він зазначив, що в позитивна сторона - це те, що це зазвичай міжнародна юрисдикція. "Якщо ви подивитеся топ-100 мільярдерів світу, ви побачите, що майже в кожного є офшорна компанія, на якій зберігається якесь майно, яке може бути захищено завдяки британському праву, наприклад. У цьому позитив", - сказав Арахамія.

Негативним моментом, пов’язаним з офшорами, політик назвав потенційні маніпуляції з податками.

"З цим треба боротися. І я нагадую, що тільки "Слуга народу" за ці 30 років прийняла законопроєкт 1210 антиофшорний, який запрацює з 1 січня. Річ у тім, що вам не потрібно позбавлятися чи приховувати. Ви офіційно маєте показати, що у вас є компанія, і якщо ви не сплатили податки в Україні, ви маєте їх сплатити. І тоді не буде негативної сторони офшорів, а залишиться тільки позитивна. В цьому і полягає цивілізований процес роботи з компаніями в таких юрисдикціях", - заявив Арахамія.

Як повідомлялося раніше, редакція Слідство.Інфо оприлюднила фільм-розслідування «Офшор 95», в якому йдеться про те, що документи Pandora Papers, нового витоку з 14 фірм, які реєстрували й обслуговували офшорні компанії, нібито частково підтвердили схему переказу коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського в офшорні фірми Президента Володимира Зеленського та його соратників.

Зокрема, за інформацією видання, журналістам вдалося визначити кінцевих власників офшорів, які могли отримати кошти, і що ці кошти нібито могли бути частиною історії з виведенням і відмиванням коштів ПриватБанку.

Розслідування Pandora Papers проведене Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ) і представниками 150 редакцій з усього світу. Воно викриває офшорні активи 35 колишніх і чинних світових лідерів. У цьому списку - експрем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, король Йорданії Абдалла II, президент Кенії Ухуру Кеніата. Крім того, розслідування викриває причетність російського медіаменеджера Костянтина Ернста до мільярдної приватизаційної угоди у РФ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.