Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС у Київі каже про підтримку України і про реверс газу через Словаччину

Політика 1428 переглядів

Опубліковано - 13.10.2021 10:10 | Всі новини | Версія для друку

ЄС у Київі каже про підтримку України і про реверс газу через Словаччину
ЄС у Київі каже про підтримку України і про реверс газу через Словаччину
Президент України та керівники Європейського Союзу заявили про прагнення далі зміцнювати «політичну асоціацію та економічну інтеграцію України з ЄС», а також про співпрацю в умовах газової кризи.

Обіцянки пролунали 12 жовтня за результатами саміту Україна - ЄС, в межах якого у Києві перебували президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської ради Шарль Мішель та інші чільні представники Євросоюзу.

Двадцять третій саміт Україна-ЄС зосередився на вирішенні поточних питань, але від нього не очікували просування у стратегічних прагненнях України приєднатися до Європейського Союзу.

Президент Володимир Зеленський неодноразово закликав ЄС виявити конкретну підтримку європейських прагнень України замість звичних заяв Брюсселя про право України на вступ у разі виконання передумов.

Урсула фон дер Ляєн сказала, що Брюссель домовився працювати з Києвом над гарантіями газопостачання Україні на тлі українських скарг, що Росія зменшує транзит газу через українську газотранспортну систему в умовах різкого зростання європейських цін на енергію.

1 жовтня Росія припинила транспортування газу через Україну до Угорщини, почавши натомість використовувати газопровід Турецький потік через Балкани.

Російсько-Угорська домовленість означає не лише втрату фінансових надходжень Україні за транзит, але й потенційну втрату можливості для України купувати російський газ з Європи.

«Єврокомісія та українські фахівці зараз вивчають різні сценарії забезпечення необхідного постачання для України», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона зокрема говорила про можливість реверсного постачання газу Україні з ЄС «наприклад через Словаччину, яка готова долучитися до цієї справи».

«Третє - це поглянути на стратегічний резерв, а саме на тему газосховищ… Для України це так само важливо як для Європейського Союзу», - підкреслила президентка Єврокомісії.

ЄС заявляє про підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, і 11 жовтня Брюссель оголосив, що збільшив до 185 кількість осіб (також 48 юридичних осіб), які підпадають під європейські санкції пов’язані з нелегальною анексією Криму.

У Києві підписали давно очікувану Угоду про спільний цивільний авіаційний простір ЄС і України.

ЄС також пропонує набір заходів на 6,5 мільярда євро ($7,5 млрд.) для заохочення інвестицій в Україну.

З 2017 року між Україною та Євросоюзом діє угода про асоціацію та зону вільної торгівлі, наслідком якої стало значне зростання економічних зв’язків.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.