Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У НАТО погодили план оборони від російських атак

Світ навколо нас 1481 перегляд

Опубліковано - 22.10.2021 16:49 | Всі новини | Версія для друку

У НАТО погодили план оборони від російських атак
У НАТО погодили план оборони від російських атак
На саміті у Брюсселі міністри оборони країн НАТО узгодили план захисту на випадок одночасного нападу Росії у регіонах Балтійського і Чорного морів. В Альянсі також виділять мільярд доларів на цифрові технології.

Міністри оборони держав-членів НАТО узгодили генеральний план захисту від потенційних атак з боку Російської Федерації. Його обговорювали на саміті Альянсу, який триває 21-22 жовтня у Брюсселі.

У НАТО підготували конфіденційну стратегію, яка включає оборону від імовірних нападів у регіонах Балтики і Чорного моря. Йдеться про протидію таким викликам, як ядерна зброя, зломи комп’ютерних мереж та атаки з космосу.

Мільярд доларів США на цифрові технології

"Міністри схвалили новий всеохоплюючий план захисту нашого Альянсу в умовах кризи та конфлікту, щоб переконатися, що ми й надалі матимемо потрібні сили в потрібному місці в потрібний час", - цитує Столтенберга пресцентр НАТО. У результаті першого дня зустрічі в НАТО домовилися виділити один мільярд доларів США для розвитку цифрових технологій, повідомляє агенція Reuters.

"Генсек НАТО також заявив, що метою діяльності Альянсу є "світ без ядерної зброї". "Ми не віримо, що світ, де є Росія, Китай та такі країни, як Північна Корея, які мають ядерну зброю, а ми не маємо, є безпечним", - заявив він. Столтенберг також зауважив, що сучасні відносини між НАТО і Росією сягнули найнижчого рівня з часу закінчення "холодної війни". При цьому, за даними НАТО, загроза нападу Росії не є неминучою.

Перед зустріччю міністрів оборони держав НАТО у Брюсселі міністерка оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер (Annegret Kramp-Karrenbauer) заявила, що НАТО має зайняти "чітку позицію щодо загроз з боку Росії".

Москва заперечує агресивні наміри

У Російській Федерації відкидають будь-які агресивні наміри і заявлять, що НАТО такими кроками ризикує дестабілізувати Європу. Західні ж дипломати наголошують на тому, що концепція стримування Росії необхідна, оскільки РФ розробляє передові системи озброєння і розгортає війська та техніку поблизу кордонів союзників.

Нагадаємо, Росія з листопада призупинить роботу свого постійного представництва при НАТО. Окрім того, Москва відкличе акредитацію співробітників воєнної місії зв’язку НАТО і закриє інформаційне бюро НАТО в Москві, яке працювало при посольстві Бельгії в Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.