Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія поширює антивакцинаторську риторику в країнах Східної Європи

Імперія «Совок» 1334 перегляди

Опубліковано - 5.11.2021 18:46 | Всі новини | Версія для друку

Росія поширює антивакцинаторську риторику в країнах Східної Європи
Росія поширює антивакцинаторську риторику в країнах Східної Європи
Російські боти та анонімні сторінки поширюють антивакцинаторську риторику та фейки про коронавірус у Чехії, Словаччині та країнах Балтії.

Про це розповіли європейські експерти з медіаграмотності та інформаційної безпеки під час панельної дискусії «Зворотний бік соцмереж: як поширюється дезінформація та пропаганда і як медіа мають з цим боротися», яка відбулася в рамках Донбас Медіа Форуму-2021, повідомляє Укрінформ.

За словами головного виконавчого директора Міжнародного центру оборони та безпеки (ICDS) та програмного директора "Resilient Ukraine" (Естонія) Дмитра Теперика, робота російських ботоферм у країнах Балтії дуже подібна на українську, адже РФ також має вплив на частину аудиторії та поширює чисельні фейки.

«Висновок простий: не довіряйте повідомленням із соціальних мереж», - відзначив експерт. На його думку, для протидії дезінформації потрібно запровадити медіаграмотність як предмет у школі, а також встановити певну регламентацію соціальних мереж з боку держави, оскільки користувачі не можуть самі отримати доступ до даних про джерело інформації та джерело фінансування тієї чи іншої сторінки.

Своєю чергою, аналітик програми Kremlin Watch Центру європейських цінностей для політики безпеки (Чехія) Адам Сибера відзначив, що у Чехії та Словаччині також поширюється російська дезінформація щодо коронавірусу. Зокрема, у Словаччині поширювали наратив про дієвість російської вакцини «Спутник V», оскільки керівництво країни схвалило її використання. Натомість у Чехії російські ботоферми зробили ставку на антивакцинаторську риторику та новини про неефективність західних вакцин та карантинних обмежень.

«На жаль, люди дуже вразливі до дезінформації та часто вірять анонімним профілям в Інтернеті, а не спеціалістам, яким варто довіряти», - відзначив Сибера.

Як повідомлялося раніше, російські медіа, пов’язані з кремлівською владою, проводять інформаційну пропагандистську кампанію, спрямовану проти антикоронавірусних вакцин, розроблених американськими компаніями Moderna i Pfizer.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.