Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Щоб стримати Росію. Сенатори США хочуть надати Україні більше зброї

Війна з Росією (АТО) 1021 перегляд

Опубліковано - 25.11.2021 16:08 | Всі новини | Версія для друку

Сенатори Джин Шахін та Роб Портман закликали збільшити допомогу Україні
Сенатори Джин Шахін та Роб Портман закликали збільшити допомогу Україні
Американські сенатори закликають збільшити поставки летальної зброї Україні.

Про це пише Politico.

Демократка Джин Шагін і республіканець Роб Портман закликають посилити військову підтримку в той час, як Захід "нервово споглядає за накопиченням російських військ та зброї" уздовж східного кордону України.

Сенатори хочуть, аби Пентагон збільшив військову допомогу до 325 млн доларів, зокрема, з 75 до 125 млн - на летальну зброю.

Видання зазначає, що Сенат "все гучніше закликає адміністрацію Байдена діяти швидше, щоб стримати Росію, зокрема, постачанням більшої кількості зброї Україні".

Портман, який є співголовою групи підтримки Україні в Сенаті США, закликав колег підтримати законопроєкт. Він також звернувся до президента Джо Байдена з проханням надіслати Києву більше допомоги на додачу до двох американських катерів, які Україна отримала нещодавно.

"Я закликаю адміністрацію надати більше допомоги у вигляді протиповітряних і протитанкових засобів, які будуть життєво необхідними для стримування поточної загрози від Росії, - сказав Портман. - Ми маємо зробити все, що в наших силах, щоб підтримати нашого союзника Україну в цей час".

Politico також цитує високопосадовця адміністрації Байдена, який запевняє, що США "не вагатиметься" і за необхідності використає "низку інструментів для реагування на шкідливі дії Росії".

"Останні пропозиції озброїти Україну є частиною семирічних дебатів у Вашингтоні та європейських столицях про те, як стримати Росію від просування за межі території, яку вона вже захопила в Криму та східній Україні під час свого вторгнення 2014 року", - нагадує видання.

Нададуть російські гелікоптери?

Раніше телеканал CNN повідомив, що США розглядають можливість відправити в Україну військових радників та озброєння.

Пакет допомоги може включати ракети Javelin, а також міномети й системи протиповітряної оборони, такі як Stinger.

За даними телеканалу, міністерство оборони США також наполягає, що Україна має отримати деяку техніку, яку раніше планували передати Афганістану, наприклад, російські вертольоти Мі-17.

Мі-17 - це російський гелікоптер, який США спочатку купили для передачі афганцям. Пентагон зараз зважує, що робити з ними після виведення військ з Афганістану в серпні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.