Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Литва каже, що в НАТО стурбовані «повною військовою інтеграцією Білорусі у військові структури і доктрини Росії»

Політика 1398 переглядів

Опубліковано - 29.11.2021 18:47 | Всі новини | Версія для друку

Литва каже, що в НАТО стурбовані «повною військовою інтеграцією Білорусі у військові структури і доктрини Росії»
Литва каже, що в НАТО стурбовані «повною військовою інтеграцією Білорусі у військові структури і доктрини Росії»
Керівники Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу наголосили на союзницьких зобов’язаннях з країнами Балтії в умовах того, що вони назвали «нападом» з боку білоруського режиму з використанням мігрантів.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ перебували минулої неділі у Литві й Латвії - країнах, що мають з Білоруссю кордони і вимушені, як і Польща, давати раду різкому збільшенню кількості мігрантів.

«Вже місяцями Литва зазнає навмисного, цинічного і небезпечного гібридного нападу. Нападу, організованого режимом Лукашенка. Він ставить під загрозу життя невинних цивільних, яких фальшивими обіцянками заманили до білоруських кордонів», - заявила Урсула фон дер Ляєн у Вільнюсі, вказавши, що ЄС цього року виділив трьом балтійським країнам і Польщі 200 мільйонів євро для покращення охорони зовнішніх кордонів організації.

Литовський президент Ґітанас Науседа вказав на зростання військової загрози з білоруського боку, де невизнаний західними країнами президент Олександр Лукашенко пішов на тісніше зближення з Москвою.

«Ми також стурбовані іншими процесами - повною військовою інтеграцією Білорусі у військові структури і доктрини Росії. Це створює нові виклики для НАТО, і НАТО має відповідно пристосувати свою стратегію й тактику, щоб бути готовим до відповіді», - сказав литовський керівник.

Україна за словами генерального секретаря НАТО теж була темою обговорення минулими вихідними у зв’язку з «непоясненим і невиправданим накопичення Росією військ біля України».

«Ми напоготові для захисту усіх союзників, і ми надалі надаватимемо нашому партнеру - Україні політичну і практичну підтримку», - сказав Єнс Столтенберґ.

30 листопада у Ризі, столиці Латвії, зберуться міністри закордонних справ тридцяти країн НАТО для обговорення питань пов’язаних з Росією та Білоруссю.

На ту зустріч також запросили міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу та його грузинського колегу.

Дмитро Кулеба заявив минулого тижня, що його переговори з міністрами НАТО у Ризі будуть одним з сигналів «підтримки на тлі агресивних дій Росії», а також дадуть «можливість обговорити поточну безпекову ситуацію та наші спільні дії».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.