Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Байден провів розмову з приводу України з групою сенаторів США

Політика 1317 переглядів

Опубліковано - 20.01.2022 11:53 | Всі новини | Версія для друку

Байден провів розмову з приводу України з групою сенаторів США
Байден провів розмову з приводу України з групою сенаторів США
Президент США Джо Байден у середу провів віртуальну зустріч з приводу накопичення Росією військових сил на кордоні з України із групою сенаторів від Республіканської та Демократичної партій США.

Про це повідомляє заява речниці Білого дому Джен Псакі. До склади групи входили і законодавці, які нещодавно відвідали Україну.

"Президент Байден та сенатори обмінялись поглядами на найкращі шляхи, якими США можуть продовжити тісну співпрацю з нашими союзниками та партнерами на підтримку Україну, у тому числі через дипломатичні зусилля, що тривають, з метою вирішити поточну кризу та заходи стримування. Президент Байден відзначив потужну історії підтримки України від обох партій, та погодився надалі тісно працювати з Конгресом під час підготовки адміністрацією до запровадження значних наслідків у відповідь на подальшу агресію Росії проти України", - відзначає заява.

Як повідомляв "Голос Америки", раніше сенатори, які відвідували Україну, розповіли ЗМІ про спілкування із Байденом.

Деякі експерти висловлюють сумніви, що Західні санкції здатні стримати Росію. Так видання Financial Times навело днями думки експертів, які вважають, що зусилля Росії щодо зменшення залежності від глобальної фінансової системи дозволяють їй краще перенести санкції з боку США та ЄС, які можуть бути впроваджені як відповідь на нову атаку Москви на Україну.

У Росії наполягають на відсутності планів нового нападу на Україну. Так, як повідомляє МЗС Росії, у ході розмови із державним секретарем США Ентоні Блінкеном міністр закордонних справ Росії Лавров закликав Вашингтон "не тиражувати спекуляції про "російську агресію", що нібито готується, а змусити владу в Києві виконати в повному обсязі Мінські угоди".

Раніше Лавров також розкритикував США за буцімто "практичну втрату культури дипломатії та компромісів" та перетворення санкцій на "головний інструмент зовнішньої політики", та назвав "непристойною" ідею запровадження санкцій проти Москви у разі, якщо Росія "не прибере війська зі своєї суверенної території".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.