Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Місія США в ОБСЄ: Росія демонструє, що не зацікавлена у мирній реінтеграції окупованих територій до України

Війна з Росією (АТО) 1154 перегляди

Опубліковано - 21.01.2022 08:12 | Всі новини | Версія для друку

Місія США в ОБСЄ: Росія демонструє, що не зацікавлена у мирній реінтеграції окупованих територій до України
Місія США в ОБСЄ: Росія демонструє, що не зацікавлена у мирній реінтеграції окупованих територій до України
США рішуче підтримують Діалог з питань європейської безпеки в ОБСЄ для обговорення проблем і загроз усіх держав-учасниць.

Про це мовиться у заяві місії США в ОБСЄ від 20 січня.

Місія закидає Росії брак політичної волі до мирного врегулювання кризи та закликає Москву припинити перешкоджати роботі спостерігачів ОБСЄ в Україні.

“Ми рішуче закликаємо Росію та збройні угруповання, які вона підтримує, дозволити Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні безперешкодно виконувати свою роботу та виконувати свій мандат неухильно й без тиску”, - заявив голова місії США в ОБСЄ Майкл Карпентер на засіданні Постійної Ради ОБСЄ у Відні.

“На жаль, Росія повною мірою не виконала жодного свого зобов’язання, зокрема щодо пунктів, які передбачають негайне припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії зіткнення”, - додав він.

“Дії Москви з паспортизації у підконтрольних Росії регіонах продовжують демонструвати, що вона не зацікавлена у сприянні мирній реінтеграції цих регіонів до України, як це передбачено Мінськими домовленостями”, - зазначив представник США.

При цьому Карпентер наголосив, що США вірять у дипломатію і можливість домовитись про послаблення напруги на українсько-російському кордоні.

“За наявності достатньої політичної волі, ми вважаємо, що цілком можливо домовитися про нові заходи з деескалації напруги, зміцнення прозорості та довіри, і навіть запровадження взаємних обмежень і нових механізмів із контролю за традиційним озброєнням”, - сказав він.

Посол США в ОБСЄ нагадав про намір Вашингтона запровадити санкції у разі подальшого вторгнення росіян в Україну.

“Ми чітко дали зрозуміти, що будь-яка подальша військова ескалація Росії або спроби дестабілізувати Україну призведуть до масової та безпрецедентної відповіді. Ми чітко пояснили, ми хочемо йти шляхом дипломатії та деескалації”, - заявив Майкл Карпентер.

Місія США в ОБСЄ закликала Росію звільнити всіх українських політв’язнів і припинити переслідування опозицію у Криму.

“Ми вкотре закликаємо Росію звільнити всіх із понад ста українських політв’язнів, яких вона утримує, серед них - журналіста “Радіо Свободи” Владислава Єсипенка та заступника голови Меджлісу кримських татар Нарімана Джеляла.

Ми продовжуємо стежити за судовими процесами над кримськотатарськими активістами та журналістами. … Ми закликаємо Росію звільнити їх і припинити використання звинувачень у тероризмі та екстремізмі, щоб придушити інакомислячих”, - йдеться у заяві голови місії США в ОБСЄ.

Майкл Карпентер також наголосив, що США залишаються “непохитно відданими суверенітету та територіальній цілісності України. … Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо анексію Криму Росією. Санкції, пов’язані з Кримом, залишаться в силі, доки Росія не поверне Україні повний контроль над півостровом”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.