Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Украині вийшла книжка про футбольних вболівальників – фанатів – хуліганів

Спорт Регіон: м.Київ 16746 переглядів

Опубліковано - 9.06.2006 19:02 | Всі новини | Версія для друку

В Украині вийшла книжка про футбольних вболівальників – фанатів –  хуліганів
В Украині вийшла книжка про футбольних вболівальників – фанатів – хуліганів
Сьогодні, 9 червня, в Мюнхені відкривається XVIII чемпионат світу з футболу. Футбол – це ціле життя для значної кількості людей всього світу, в тому числі і для українських вболівальників. Саме їм присвячена книжка «Don’t stop. Вболівальники – фанати – хулігани. Історія руху прихильників ФК “Динамо” (Київ) у спогадах очевидців».

Її автор – київський журналіст Володимир Алмашин, і 7 червня відбулася її презентація в арткафе «Купідон». Володимир Алмашин каже, що не розраховував, що книжка вийде саме напередодні чемпионату світу з футболу, він її закінчив писати ще в березні. Але так вже склалася її доля, що вона вийшла саме тоді, коли до футболу взагалі в суспільстві виникла велика цікавість. На його думку, книжка є дуже корисною, а вболівальники – це свідомі люди. В Україні питання щодо того, щоб навчитися поважати самих себе, ще не вирішено. А любов до Батьківщини починається з любові до свого клубу. “Той запал, який був у наших вболівальників, має бути в офіційного Києва”, - каже автор.

В книжці зібрані спогади футбольних фанатів та унікальні фото 1981-2005 років з приватних архівів. Автор пропонує погляд “із середини” на один з неформальних рухів футбольних вболівальників з моменту його фактичного становлення і до наших днів: “Ця праця – документальне свідчення однієї з граней нашого багатогранного життя. Не більше. І не менше.”

Ця книга, на думку експертів, які вже коментують нову книжку такого жанру, – інформаційний прорив, оскільки на все, що стосувалося футбольного фанатизму, і на події поза стадіонами було накладено негласне табу.

В цьому ж кафе з 11 травня знаходиться Книгарня видавців, в якій продаються книжки різних українських видавництв, в тому числі і видавництва «Нора-Друк». Саме в цьому видавництві вийшла книжка «Don’t stop» Володимира Алмашина. І на її презентації разом з автором була Елеонора Сімонова – директор «Нори-Друк», яка спочатку, коли ще жила в Донецьку, вболівала за Донецький «Шахтар», а тепер – за Київське «Динамо».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Спорт»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.