Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Скоро українці відчують російську ринковість і справедливість

Газоват 8275 переглядів

Опубліковано - 7.10.2007 23:26 | Всі новини | Версія для друку

Скоро українці відчують російську ринковість і справедливість
Скоро українці відчують російську ринковість і справедливість
Ціни на газ для України будуть справедливими і ринковими.

Про це заявив перший віце-прем’єр російського уряду, голова ради директорів «Газпрому» Дмитро Медведєв в інтерв’ю підсумковій програмі «Час» на російському Першому каналі.

Медведєв вважає, що питання ціни на те, що поставляється Україні паливо не повинне провокувати політичних дискусій. «Це суто договірне, економічне питання», - сказав Медведєв.

«З приводу договірної кампанії періодично розгораються спори, для нас незрозумілі, виникають якісь істерики», - сказав голова ради директорів «Газпрому».

За його словами, ціни визначатимуться відповідно до тих, що є ринковим механізмом ціноутворення.

«Так, як це робиться стосовно всіх наших партнерів. Ці ціни будуть справедливі і ринкові», - підкреслив Медведєв.

Торкаючись боргу України Росії за спожитий газ, Медведєв, сказав: «Це питання буде вирішене тоді, коли Росія одержить гроші».

«Ми продовжуємо переговори. Наступного тижня вони будуть продовжені. Сподіватимемося, що цей інцидент буде вичерпаний», - зазначив перший віце-прем’єр, пояснивши, що вже намічені «певні підходи» до того, як боргову проблему збираються вирішувати українські партнери.

«Нашим партнерам пора звикнути до думки, що за газ треба платити. Платити вчасно і відповідно до укладених контрактів», - сказав Медведєв.

За його словами, «Газпром» - не бездонна бочка і не може закривати одні програми іншими. «Якщо наші партнери нам не платять, то ми просто вимушені шукати інші механізми фінансування. І це погано для бюджету такої великої компанії як «Газпром», - сказав глава «Газпрому».

«Газпром» 2 жовтня заявив, що скоротить постачання природного газу для України у разі непогашення заборгованості у розмірі більше 1,3 мільярдів доларів, яку накопичила українська сторона.

Уряд України, у свою чергу, спростував інформацію про борг України перед Росією, заявивши, що борг не є державним, а сума боргу перебільшена. 3 жовтня міністр палива і енергетики Юрій Бойко в Москві домовився про продовження терміну погашення боргу до 1 листопада поточного року.

Бойко також заявив, що насправді йдеться про борг не України, а посередників - «РосУкрЕнерго» і «УкрГазЕнерго», СП, створеного «РосУкрЕнерго» і НАК «Нафтогаз України».

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович планує у вівторок, 9 жовтня, в ході візиту в РФ обговорити зі своїм російським колегою Віктором Зубковим ситуацію навколо боргу України перед «Газпромом».

Від “Аратти”: Починаючи від 2004 року, в російських керівників кожної осені спостерігається рецидив психозу навколо газової труби. І чим ближче дата Помаранчевої революції - тим гостріше і яскравіше симптоми нездоров'я у Кремлі.

Ось і нині, традиційно пролунали волання на тему українців-крадіїв (мабуть іншого кремлівські технологи придумати не здатні).

Проте, як кажуть в українській Одесі: “учорашня хохма - сьогодні не хохма!”. Пани вірнопутінці забулися, що між українським споживачем та газовою трубою, вони ж самі, не без участі Януковича, настворювали фірм-“прокладок”, які контролюються власне Газпромом, а українська сторона представлена, м'яко кажучи, символічно. Якщо так можно назвати групу фізичних осіб за ознакою громадянства.

Отже, питання: хто у кого вкрав - стає риторичним, бо у всіх “прокладках” Газпром має не менш, як половину статутного фонду.

І при чому тут, товаріщ Мєдвєдєв, російський чи газпромівський бюджет? Адже загальновідомо, для чого створюються “прокладки” - виключно для відмивання грошиків (якщо не сказати - розкрадання).

І чому, власне, українці мають розраховуватися по чиїмось кримінальним разводам?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.