Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв більшовицького геноциду

Духовний світ 11037 переглядів

Опубліковано - 24.11.2007 16:19 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв більшовицького геноциду
Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв більшовицького геноциду
Сьогодні в Україні вшановують пам’ять жертв Голодоморів, свідомо влаштованих більшовицькми окупантами. Тільки під час Голодомору 1932-33 років в Україні загинуло від 7 до 10 млн. осіб. Як підрахували історики, у той час в Україні щодня помирало понад 25 тисяч людей.

В усіх регіонах України відбуваються меморіальні заходи із вшанування 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років. Приспущені державні прапори, обмежено проведення розважальних заходів.

В усіх населених пунктах відбулися церемонії покладання траурних вінків і композицій з житніх та пшеничних колосків до пам'ятних знаків, місць поховань жертв голодоморів, панахиди за загиблими, вшанування пам'яті загиблих хвилиною мовчання, запалення свічок, проведення вечорів-реквіємів та інших скорботних заходів.

Крім того, о 16.00 на вшанування пам'яті жертв геноциду українського народу оголошено хвилину мовчання і зупинено, на цей час, роботу в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, рух громадського та приватного транспорту у населених пунктах з подаванням відповідних звукових сигналів. Після цього розпочинається всеукраїнська акція «Запали свічку».

Закордонні дипломатичні установи України разом з українськими громадськими організаціями проведуть акцію «Запали свічку», яка була ініційована Міжнародним координаційним комітетом Світового конгресу українців.

День пам'яті жертв голодоморів, згідно з Указом Президента від 26 листопада 1998 року, відзначається щороку у четверту суботу листопада.

28 листопада 2006 року Верховна Рада України прийняла Закон „Про Голодомор 1932―1933 років в Україні”. Цим актом Голодомор визнано геноцидом українського народу. На сьогодні це також визнали парламентарії 14 країн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.