Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Газова війна. Фірташі погрожують Україні санкціями та відключають породіллям газ

Газоват 6945 переглядів

Опубліковано - 4.03.2008 21:58 | Всі новини | Версія для друку

Газова війна. Фірташі погрожують Україні санкціями та відключають породіллям газ
Газова війна. Фірташі погрожують Україні санкціями та відключають породіллям газ
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко обурена діями Кіровоградоблгазу, який зупинив постачання газу котельним, що надають тепло у школи, дитячі садки, лікарні та пологові будинки області.

Прем’єр-міністр звертається до Генеральної прокуратури із проханням порушити кримінальну справу проти осіб, причетних до припинення постачання газу на потреби медичних установ та закладів освіти Кіровоградської області, повідомила прес-служба.

Припинення постачання газу котельним, які надають тепло у школи, дитячі садки, лікарні та пологові будинки, Юлія Тимошенко вважає шантажем та тиском на український Уряд, який намагається зруйнувати усі брудні та кримінальні схеми у сфері постачання газу.

Більша частина облгазів, у тому числі і Кіровоградоблгаз контролюються структурами Дмитра Фірташа та Юрія Бойка, які мають безпосереднє відношення до “РосУкрЕнерго”.

Між тим, “РосУкрЕнерго” відкрито погрожує українському уряду санкціями.

Відповідальність за відшкодування всіх збитків монополістові-експортерові газу до України RosUkrEnergo у разі здійснення несанкціонованого відбору нестиме НАК "Нафтогаз України", заявив прес-секретар RosUkrEnergo Андрій Кнутов.

"Компанія RosUkrEnergo AG нагадує, що у разі здійснення "Нафтогазом" несанкціонованого відбору газу, що належить RosUkrEnergo AG, відповідальність за відшкодування всіх збитків компанії RosUkrEnergo AG, викликаних пред`явленням претензій з боку покупців, нестиме "Нафтогаз", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, зважаючи на всю складність ситуації в цілому, RosUkrEnergo вимагає від "Нафтогазу" в найближчі години дати чіткі й зрозумілі відповіді на цілий ряд поставлених, але не вирішених питань.

Як повідомлялося раніше, вранці 3 березня «Газпром» скоротив поставки газу до України на 25% через невирішені проблеми із заборгованістю «Нафтогаза України» за газ, спожитий в листопаді-грудні 2007 року, і відсутність умов поставок у 2008 році.

4 березня о 20.00 мск ВАТ "Газпром" скоротив ще на 25% поставки газу до України - до 69,3 млн. куб. м на добу, що відповідає близько 54% добових планових об`ємів.

Сьогодні НАК «Нафтогаз України» заявив, що може гарантувати безперебійний транзит для європейських споживачів до тих пір, поки це не загрожуватиме енергетичній безпеці України. Компанія відзначає, що у випадку, якщо «Газпром» продовжить і далі грубо порушувати технічні угоди між двома країнами, знижуючи об`єми поставок середньоазіатського газу до України, НАК «Нафтогаз України» залишає за собою право взятися до адекватних і асиметричних дій для захисту інтересів споживачів України.

Компанія вважає, що обмеження поставок газу до України суперечить головному принципу технічних умов взаємин між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» в газовій сфері. А саме, забезпеченню НАК «Нафтогаз України» безперебійного і безаварійного транзиту російського газу для європейських споживачів за умови забезпечення газового балансу України. Таким чином, ВАТ «Газпром» намагається змусити Україну вдатися до дій, які суперечать положенням Європейської енергетичної хартії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.