Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна - 2. Росія її не боїться і вже давно розпочала

Імперія «Совок» 7253 перегляди

Опубліковано - 26.08.2008 23:37 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна - 2. Росія її не боїться і вже давно розпочала
Холодна війна - 2. Росія її не боїться і вже давно розпочала
Президент Росії Медвєдєв, визнавши незалежність завойованих територій Грузії фактично дав старт новій Холодній війні.

Президент Росії Дмитро Медвєдєв визнав незалежність Південної Осетії і Абхазії, повідомив він в заяві, яка транслювалася по федеральних телеканалах. Генсек ООН, за словами російського Президента, отримав відповідне повідомлення.

Паралельно він звинуватив режим Саакашвілі в геноциді. Раніше ЗМІ припускали, що саме на доказі геноциду буде побудована тактика Росії у разі міжнародних судових процесів.

У Тбілісі, у відповідь, загрожують розривом дипломатичних стосунків, Президент Саакашвілі, втім, заявив, що для Грузії, від дій російського керівництва, не наступить ніяких правових наслідків.

В числі перших на ці події відреагувала Україна, заявивши про незмінну підтримку територіальної цілісності Грузії, потім послідувала реакція Вашингтону, Парижу і Лондону. Глава МЗС Великобританії, у свою чергу, заявив про підготовку "широкої коаліції проти російської агресії в Грузії".

Реакція надходить з різних частин світу, але про підтримку рішення Росії відкрито висловився поки тільки терористичний "Хамас".

Президент РФ Медвєдєв заявив: "Народи Південної Осетії і Абхазії неодноразово висловлювалися за підтримку своєї незалежності. Ми розуміємо: після того, що відбулося, вони мають право вирішити свою долю самі.

Вони звернулися до Росії з проханням визнати незалежність. Виходячи з ситуації, що склалася, необхідно ухвалити рішення. Враховуючи вільне волевиявлення народів..., статут ООН..., документи ОБСЄ, я підписав укази про визнання Російською Федерацією незалежності Південної Осетії і Абхазії. Це єдиний спосіб зберегти життя людей".

Через дві години після заяви, Президент також дав інтерв'ю каналу Russia Today і пояснив: Росія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії, щоб запобігти винищуванню їхніх народів і допомогти підвестися на ноги.

За його словами, визнання Росією незалежності двох республік повністю стикуєтся з міжнародним правом. Медвєдєв нагадав, що коли виникла ситуація з Косово, то західні партнери Росії казали, що це особливий випадок.

"Кожен випадок визнання за своєю природою - це випадок особливого роду. Особлива ситуація в Косово, особлива ситуація в Південній Осетії і Абхазії", - підкреслив Президент.

Крім того, Медвєдєв сказав, що Росія не страшиться можливого початку нової холодної війни, проте не прагне її. "У цій ситуації все залежить від позиції наших партнерів", - сказав Медвєдєв.

"Якщо на Заході хочуть зберігати добрі стосунки з Росією, вони зрозуміють причину нашого рішення", - заявив Президент.

Як висловився Медвєдєв, якщо партнери оберуть конфронтаційний сценарій: "ну, що ж, ми жили в різних умовах, проживемо і так", - сказав Медвєдєв, не уточнивши, що він має на увазі.

"Наскільки я знаю, під час виборів в США виборці індиферентно відносяться до подій за кордоном, - відмітив Президент РФ. - Але якщо комусь з кандидатів вдасться використовувати це питання, що називається, Бог йому в допомогу. Головне, щоб це не створювало міжнародної напруженості".

"А то, що кожен з кандидатів відкручує цю ситуацію на себе, у мене сумнівів не викликає, бо такі закони виборчих перегонів", - підкреслив він, відповідаючи на прохання прокоментувати те, що в Сполучених Штатах кандидати в президенти США в рамках передвиборчих перегонів роблять заяви по ситуації навколо Південної Осетії.

Визнання незалежності запалює зелене світло перед російськими військами, які тепер залишаться на території незалежних республік для підтримки миру, - на прохання президентів Абхазії і Південної Осетії. МЗС РФ доручено зайнятися підготовкою договорів про дружбу з новими державами.
У своєму виступі Медвєдєв порівняв дії Саакашвілі з позицією Гамсахурдіа, який розв'язав війну під гаслом "Грузія для грузин" ("Тільки вдумайтеся", - підкреслив Президент). "Росія тоді зупинила винищування грузинського народу", а після проявила витримку з метою врегулювати конфлікт дипломатією, нагадав він.

"Але наші пропозиції залишилися без відповіді... Їх проігнорували і в НАТО, і в ООН. Зараз зрозуміло: грузинське керівництво методично готувалося до війни, а підтримка зовнішніх покровителів лише укріплювала відчуття безкарності... Грузинське керівництво вибрало інший шлях - зрив переговорчого процесу, військові провокації, напади на миротворців... Грузинське керівництво порушуючи статут ООН і всупереч здоровому глузду розв'язало озброєний конфлікт", - заявив Медвєдєв.

Напередодні Рада Федерації і Держдума одноголосно проголосували за незалежність для Абхазії і Південної Осетії. "Визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії - це необхідна умова забезпечення безпеки цих народів. Тому пропоную прийняти відповідне звернення до Президента Російської Федерації, - сказав на засіданні спікер Радфеда ( російське скорочення Ради Федерації - "Аратта") Сергій Міронов. - Ми зобов'язані підтримати прагнення народів Південної Осетії і Абхазії до стабільності, миру і незалежності".

Перед оголошенням заяви Медвєдєв зустрічався з прем'єром Путіним. Прес-секретар Президента Наталія Тімакова повідомила, що "на зустрічі обговорювалася соціально-економічна ситуація в країні, а також окремі аспекти зовнішньої політики".

За матерілами NEWS.ru
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.