Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нові телефонні номери екстрених служб

Суспільне життя 19180 переглядів

Опубліковано - 30.01.2009 19:07 | Всі новини | Версія для друку

При пожежі телефонуйте 101
При пожежі телефонуйте 101
З вівторка, 3 лютого, в Україні починається перехід на новий формат набору номерів екстрених, інформаційно-довідкових та служб замовлення.

При переході на нову систему нумерації існуючі скорочені номери екстрених служб будуть замінені на 10Х, повідомляє прес-служба "Укртелекому".

Так, номер пожежної охорони змінюється з 01 на 101, міліції - з 02 на 102, швидкої допомоги - з 03 на 103, аварійної служби газової мережі - з 04 на 104.

Перехід на нову нумерацію здійснюватиметься філіями "Укртелеком» починаючи з 3 лютого та буде завершений до 18 лютого у всіх населених пунктах країни.

У містах, де існують відповідні технічні можливості комутаційного обладнання, протягом місяця діятиме два формати набору (старий - і новий 10Х). У всіх інших населених пунктах формат номеру буде змінений у визначений день здійснення переходу.

Для інформування населення будуть задіяні всі наявні автовідповідачі. Термін роботи автовідповідачів визначатиметься виходячи з обсягів дзвінків, який буде поступати на старий формат набору.

Повну інформацію про всі нові формати набору можна отримати за телефоном довідково-інформаційної служби 09 до здійснення переходу або 109 після його завершення.

Детальна інформація про зміну всіх скорочених номерів у регіонах та номерів інформаційно-довідкових послуг телефонних мереж загального користування "Укртелекому" дивіться на сайті відомства.

Також з 0ХХ на 1ХХ будуть замінені номери інформаційно-довідкових послуг телефонних мереж загального користування ВАТ «Укртелеком»:

Інформаційно-довідкова послуга АМТС (МТС) – 070 на 170
Приймання замовлень на розмови з населеними пунктами України – 071 на 171
Довідкова послуга замовлень розмов з населеними пунктами України – 072 на 172
Довідкова послуга замовлень міжнародних розмов – 073 на 173
Приймання замовлень на розмови з готелю – 074 на 174
Приймання замовлень на міжнародні розмови – 079 на 179
Довідкова послуга з надання номерів – 09 на 109
Централізована служба бюро ремонту телефонів – 08(008) на 1508

Одночасно запроваджуються нові єдині в Україні скорочені номери для служб:

довідки про скорочені номери – 120
служби точного часу – 121
прогнозу погоди – 122

Докладна інформація про зміну номерів у Києві.

Для довідки:

Перехід на нову систему нумерації відбувається згідно з Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 23.11.2006 року № 1105 «Про затвердження Національного плану нумерації України» зі змінами, внесеними наказами Мінтрансзв’язку від 13.02.2008 року № 168 та від 24.09.2008 року № 1178, а також від 29.09.2008 року № 1200 «Про затвердження плану переходу на перспективну систему нумерації телефонної мережі загального користування України» та з метою забезпечення реалізації 1 етапу переходу на Національний план нумерації України – вивільнення цифри «0» як першої цифри номерів служб екстреного виклику, замовних та довідково-інформаційних послуг.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.