Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії посилюється цензура

Імперія «Совок» 7024 перегляди

Опубліковано - 6.05.2009 16:30 | Всі новини | Версія для друку

У Росії посилюється цензура
У Росії посилюється цензура
У Архангельській області розслідується кримінальна справа проти студента, який розмістив в інтернеті нацистську атрибутику і принизливо висловлювався щодо африканців і євреїв.

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету при прокуратурі РФ по Архангельській області і Ненецькому автономному округу.

22-річний студент місцевого вузу в березні минулого року створив під своїм ім'ям інтернет-сторінку на сайті "Вконтактє". На цій сторінці він, в період з вересня по жовтень 2008 року, розмістив фотографії і малюнки, в яких містилися принизливі характеристики африканців та євреїв, як етнічних груп і демонструвалася атрибутика, схожа з нацистською.

По даному факту порушена кримінальна справа по ч.1 ст. 282 УК РФ (дії, направлені на роздухування ненависті або ворожнечі, а також на приниження людської гідності людини або групи осіб по ознаках статі, раси, національності, мови, походження, відношення до релігії, а рівно приналежності до якої-небудь соціальної групи, здійснене публічно або з використанням засобів масової інформації). Розслідування у справі триває.

Стаття 282 УК РФ є вельми "популярною" у представників правоохоронних органів. В рамках боротьби з екстремізмом, оголошеної ще колишнім главою Росії Володимиром Путіним, ця стаття застосовувалася як щодо колишніх чеченських бойовиків (справа Закаєва), так і мирних російських правозахисників (обшук в петербурзькому офісі суспільно-правового центру "Меморіал"). Ця ж стаття стала приводом для першого, в історії російської судової практики, вироку, винесеного за коментар в інтернеті. У 2008 році блоггер на ім'я Савва Терентьев отримав рік умовно за критику в мережі про міліціонерів. Піком популярності стала апеляція до даної статті самих націоналістів, які на початку березня поточного року звинуватили в екстремізмі, розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і "русофобії із застосуванням радіо і ТБ" письменника Віктора Ерофєєва.

Блоггери вважають, що порушуючи кримінальні справи, власті насправді намагаються встановити в інтернеті політичну цензуру.

Так, в 2007 році губернатор Володимирської області Ніколай Віноградов, дослідивши записи користувачів Мережі, знайшов в них негатив в свою адресу і подав позов до суду за наклеп.
За цю символіку червоноармійців у Росії можуть посадити, бо вона нагадує нацистську
За цю символіку червоноармійців у Росії можуть посадити, бо вона нагадує нацистську
Чергова кримінальна справа була порушена проти блоггера під нікому Dead_moros. 25 грудня 2008 року він залишив в "Живому журналі" запис у вигляді вітальної листівки свердловським міліціонерам від імені заступника начальника ГУВС Свердловської області по кадрах генерал-майора Віктора Бердникова. У цьому поздоровленні сам генерал і його колеги виставлені хабарниками і корупціонерами. Слідчі угледіли в цьому записі наклеп на начальство.

Цар суворий, але справедливий

Між тим, своїм інтересом до інтернету відомий Президент РФ Дмітрій Медвєдєв. Глава держави веде власний відео-блог, а недавно у нього з'явився аккаунт в "Живому журналі".

Завдяки критиці користувачів, Президент вже вживав адміністративні заходи. Зокрема, він передав чиновникам негативні відгуки про сайт Фкдкральної Міграційної Служби. Це відбулося на зустрічі, присвяченій створенню в РФ "електронного уряду".

Раніше, завдяки коментарю жителя Рязані, Президент звернув увагу регіональних властей на жахливий стан тамтешньої міської дитячої лікарні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.